Foto: Foto:

Column Herlinda ter Maat: Sportpark Zuid

  Column

Er waren eens zeven verenigingen die een droom hadden. Een droom om samen te sporten op één park. Om samen hier één sportief geheel van te maken. Om samen met en van elkaar te leren. Om samen van elkaars sport te genieten. Ooit waren het alleen maar ideetjes, stiekeme dromen, misschien te mooi om waar te wezen. Iets wat misschien niet gedacht werd dat zoiets kon in zo'n klein dorp als Aalten. Maar daar zit juist de kracht. Want zo'n klein dorp als Aalten zit bomvol met enthousiaste mensen, mensen met een hart voor de vereniging, mensen die samen de schouders ergens onder willen zetten. De Achterhoekse mentaliteit. Een stip op de horizon waarop gefocust werd, die vasthouden, koste wat kost.

Er werd vergaderd tot de kleine uurtjes, er werd bedacht, gerekend, getekend, gewijzigd. Uiteindelijk werd het plan bij de gemeente ingediend, en de gemeente diende het weer bij de provincie in. Het lukte, want een jaar geleden kwam daar het groene licht.

Een jaar lang werd er hard gewerkt. Bomen werden gekapt, grondwerk werd verzet. De voetbalvelden bleven maar werden deels voorzien van kunstgras. Het beachvolleybalveld kwam nog meer tot uiting met haar fijne witte zand. En om deze velden heen werd een baan gemaakt. Een ijsbaan en een wielerbaan. Een prachtige combinatie. Hoe mooi de oude ijsbaan ook verscholen lag tegen het bos, met het oude gezellige keetje, de baan was gaar. Als het nu gaat vriezen, duurt het wachten op het ijs minder lang. Misschien is het wel een lang gekoesterde droom om hier ooit de eerste marathon op natuurijs te kunnen houden.

Op een dag wordt het vele werken beloond. Zaterdag is het zover, de oplevering van het park. Dan is het feest. Feest om te vieren dat de verenigingen samen een prachtpark hebben gerealiseerd. Die dag presenteren de verenigingen allemaal op hun eigen manier hun sport. De leerlingen van de Aaltense basisscholen kunnen mee doen aan een zevenkamp. Er is een officiële opening met mooie woorden, en 's avonds mogen de voetjes van de vloer.

Daarna is het nog lang rumoerig op het terrein. Elke dag sporten de mensen nog lang en gelukkig op het mooie sportpark.

Meer berichten