Koningsparen 2019
Koningsparen 2019

Geert Kämink nieuwe koning van de Haart

De Haart heeft een schitterend zonnig zomerfeest achter de rug. Het zomerfeest werd woensdag 28 augustus begonnen met een toneelavond. De toneelvereniging uit Barlo voerde het stuk Puur Natuur op voor een volle tent.

In de pauze was er een grandioze verloting met fantastische prijzen. Hierbij de uitslag van de verloting bij de kinderen: 3de prijs een waardebon van Intertoys: Astrid te Winkel, 2de prijs een playstation: Daan Assink  en de hoofdprijs een JBL box: Karin Luiten. De extra prijs, een telefoonhouder voor op de fiets, is gewonnen door Wim Somsen. Bij de volwassenen: 3de prijs een waardebon van het Karpermeer: Laura Brethouwer, 2de prijs :met 4 personen naar de escape room in Aalten: Angelica Obbink en de hoofdprijs een Airfryer: Rusti Salemink.

Donderdagavond was de wagenversierwedstrijd met als thema Oktoberfest. Er werd een spannende strijd geleverd wie de mooiste wagen had gemaakt. Na uitvoerig overleg tussen ons koninklijk paar, werd als winnaar uit geroepen: Aalten. Na de wagenversierwedstrijd was er voor de kinderen een lampion optocht en nadien stond “Freeline” klaar in de tent om er een mooi oktoberfest van te maken. Tot in de late uurtjes was het zeer gezellig in en om de Ringkamp.

Zaterdag werd er om 9.00 uur begonnen met het zingen van het Wilhelmus. Waarna we vertrokken op alle versierde wagens om het koningspaar Gosia en Henk klein Hesselink op te halen. Bij het koningspaar gaven de jachthoornblazers een optreden met tekst en uitleg. En een dansgroep van de 4 winden en de klepper klömpkes gaven een optreden. Om 14.00 uur begon het middagprogramma met het koning schieten, jeugdkoning schieten, fladder schieten, roosjes schieten en natuurlijk ook nog veel andere verschillende leuke spelletjes.

Om 17.15 uur was het Geert Kämink wie na 283 schoten de romp naar beneden schoot en hij mag samen met José een jaar lang regeren over de Haart. Jeugd koningin is Anne Langeler en zij koos Wout te Bokkel als jeugdkoning. Het zomerfeest werd ’ s avonds afgesloten met de band Hike.

Meer berichten