Gerrit Gijsbers ontvangt het kleurrijke kunstwerk.
Gerrit Gijsbers ontvangt het kleurrijke kunstwerk. (Foto: Jose Lammers)

Leerlingen `t Bastion verrassen 90-jarige jubilaris

Aalten - Vrijdag 7 september vierde Gerrit Gijsbers, woonachtig in de Cederhof, een locatie van Estinea, zijn 90e verjaardag. Er vonden die dag de diverse feestelijke activiteiten plaats ter ere van deze bijzondere dag.

`s Middags was er speciaal voor hem, zijn familie, huisgenoten en bekenden, een prachtig concert georganiseerd in de St. Joriskerk in Bredevoort, het stadje waar hij geboren en getogen is. Het Aaltens Christelijk Mannenkoor en het Stadskoor Bredevoort trakteerden de jarige en verdere genodigden op hele mooie zangstukken.

Een hele grote verrassing was de bijdrage van de leerlingen van Daltonbasisschool `t Bastion. De kinderen van combiklas groep 5 en 6 hadden voor hun oud-plaatsgenoot een schitterend schilderij gemaakt, bestaande uit twee plakkaten, waaraan alle 22 leerlingen hadden meegewerkt. Elk kind had een afdruk van de hand getekend op papier, uitgeknipt en opgeplakt. Daarbij stond tevens een persoonlijke felicitatie geschreven. Gerrit was uiteraard helemaal in zijn nopjes met dit kleurrijke cadeau, dat hem door de leerlingen Brent en Merle, namens de combiklas werd aangeboden.

Directeur Annemarie Veerbeek liet weten dat de kinderen van `t Bastion erg graag hadden meegewerkt aan het verzoek, om als verrassing voor de jubilaris iets te kunnen betekenen. Ze gaf tevens aan blij te zijn dat de plakkaten bij de jarige zo goed in de smaak viel. De aanwezigen wisten het hartverwarmende gebaar van `t Bastion met een welverdiend applaus te waarderen. Het kunstwerk heeft inmiddels een mooie plek gekregen in het appartement van Gerrit Gijsbers. Hij kan nu dagelijks letterlijk en figuurlijk terugkijken op een prachtige 90e verjaardag!

Meer berichten