Oostelijk Jeugd Competitie (OJC) komt naar Aalten

Het is zondag 1 september, de zon komt langzaam op en de wielerbaan op Sportpark Zuid in Aalten ligt te schitteren in de ochtendzon. Langzaam verzamelen de renners en rensters uit alle windstreken van Oost-Nederland in Aalten, want om 10.00 uur gaat de na-zomer OJC van start. De jonge deelnemers van 8 tot 15 jaar, rijden dit jaar voor het eerst op het prachtige Sportpark Zuid in Aalten.

Aalten - De OJC is een laagdrempelige wedstrijd waarin beginnende wielrenners (met een KNWU basislicentie) tegen elkaar koersen op verschillende afgesloten banen in Oost-Nederland. Al sinds 2007 worden wielrenners in deze competitie opgeleid voor het echte werk. In 4 categorieën strijden deze renners tegen elkaar en maken op deze wijze kennis met de wielersport.

Op 1 september starten de wedstrijden om 10.00 uur met de allerkleinsten, maar natuurlijk met een enorme wil (Grinta) om te winnen. Het gaat ook hier al op het scherpst van de snede maar wel op een sportieve manier. En zo lopen de leeftijden op en daarmee ook de snelheid en het uithoudingsvermogen. Als laatste start de categorie A, de oudste jeugd. Deze bereiken al serieuze snelheden tot 55 km per uur in de eindsprint.

In samenwerking met Kanjers voor Kanjers, die voor de entourage zorgt en MTH Bikes uit Lichtenvoorde, gaan we er een prachtige ochtend van maken. Het zou natuurlijk geweldig zijn wanneer ouders, grootouders, kennissen, buren en andere belangstellenden naar Aalten komen om deze renners aan te moedigen. Kom allen naar Sportpark Zuid in Aalten en moedig onze toekomstige matadoren aan!

Meer berichten