De parade in Barlo ging gepaard met veel rook.
De parade in Barlo ging gepaard met veel rook. (Foto: Leo van der Linde)

Zomer in Gelderland vanuit Barlo, 1002 mensen in het publiek

Barlo - De uitzending op maandag van Zomer in Gelderland vanuit Barlo kan als zeer geslaagd worden beschouwd. Barlo eindigde op de tweede plek met 524 punten en ontvangt 800 euro welke men mag besteden aan een goed doel.

Om half zes 's middags was het campingterrein van de Neeth, bij de familie Frenken, al goed vol. Om zes uur begon de crew van Omroep Gelderland met het elektronisch tellen van het publiek. Vooraf werd iedereen feestelijk getooid met vlaggetjes en gekleurde sjerpen. Alles zag er kleurrijk uit. Het aanwezige publiek moest langdurig zwaaien voordat iedereen geteld was. Ruim 30 medewerkers, cameramensen, regie en technici zorgden voor een technisch perfect verzorgde uitzending vanuit Barlo, een buurtschap in de gemeente Aalten.

Kanon
Angelique Kruger presenteert al voor het tiende seizoen dit zomerprogramma. De dagopdracht bestond uit het maken van een kanon, welke denkbeeldig afgevuurd stond op Bredevoort. Hier had men veel werk van gemaakt. Dit decor leverde het team Barlo liefst 250 euro op. Het weegspel, waarbij men moet proberen een aantal mensen op een weegschaal te krijgen, die samen niet meer wegen dan 1000 kilo, leverde 100 euro op. De parade ging gepaard met veel rook en hiervoor ontving men 200 euro. De camping waar het gebeuren zich afspeelde was pas gereed. Alles was keurig ingericht voor het spektakel, voldoende parkeergelegenheid, kortom een ideale plek voor Zomer in Gelderland.

Tekst: Leo van der Linde

Meer berichten