Koningsparen 2018
Koningsparen 2018 (Foto: PR)

Haart viert Zomerfeest op de Ringkamp

Van 28 tot en met 31 augustus viert Oranjevereniging Ons Genoegen haar jaarlijks zomerfeest op het terrein rondom de Ringkamp aan de Huiskermatedijk 4. Het zomerfeest wordt woensdagavond geopend met een toneelavond. Dit jaar staat de toneelvereniging uit Barlo op de planken met het stuk Puur Natuur. Aanvang 20.00 uur

Haart - Donderdagavond wordt het één groot feest bij de Ringkamp. Deze donderdagavond staat in het teken van Oktoberfest. Dit is ook het thema voor de wagens. Het zou leuk zijn als iedereen deze donderdagavond zijn kleding aanpast aan het thema. Na de wagenversierwedstrijd staat Freeline klaar in de tent om er samen met ons een gezellige avond van te maken. De kinderen worden o.a. vermaakt met een lampionnenoptocht.

Zaterdag vertrekt men om 9.00 uur na het hijsen van de vlag en het zingen van het Wilhelmus, richting het koningspaar Gosia en Henk klein Hesselink. De koets rijdt voorop met op de heenweg de jeugdkoningin Eva Joost en haar jeugdkoning Siebum Reesink. Na verblijf bij het koningspaar aan de Lieversdijk, waar het één grote verrassing is wat ons staat te gebeuren, gaat het Koningspaar in de koets en gaan we richting de Ringkamp waar we omstreeks 12.00 uur verwacht worden voor eigengemaakte groentesoep en broodjes.

Koningsschieten
Om 14.00 uur lost Gosia klein Hesselink het eerste schot en wordt officieel het middagprogramma geopend. Naast het koningsschieten, jeugdkoningschieten, fladderschieten en roosjesschieten is er natuurlijk weer van alles te doen op het terrein van de Ringkamp. Aan het eind van de middag en ook ’s avonds zal ’t Noorden zorgen voor de inwendige mens.

Zaterdagavond wordt het zomerfeest afgesloten met een grandioze feestavond. Iedereen wordt 20.30 uur verwacht in de tent om de nieuwe koningsparen te verwelkomen en hen het allerbeste te wensen voor het komende jaar. Deze avond treedt de band Hike op voor een spetterende afsluiting van het zomerfeest.

Meer berichten