Team Barlo: Patrick Ruud André Peter Laura Marit Gerdienke en Anke. Niet op de foto: Nelleke en Leon.
Team Barlo: Patrick Ruud André Peter Laura Marit Gerdienke en Anke. Niet op de foto: Nelleke en Leon. (Foto: Peter Ligterink)

Zomer in Gelderland komt naar Barlo

Omroep Gelderland komt met het tv programma Zomer in Gelderland op maandag 19 augustus naar Barlo. Boerderij De Neeth staat op deze dag in het teken van vier opdrachten die het tienkoppige Barlose team moet uitvoeren. Coach André Duenk zegt: "We moeten overal rekening mee houden, heel Barlo staat paraat!"

(door Karin Stronks)

BARLO - Omroep Gelderland komt met een trailer vol apparatuur en dertig man om deze dag in goede banen te leiden. "Tussen acht uur en half negen komt de ambassadeur van Barlo in de radio-uitzending aan het woord, later volgen nog twee prominente dag-gasten. Rond half tien krijgt Team Barlo de eerste opdracht. En dan is het improviseren geblazen", vertelt Peter Ligterink, één van de teamleden.

Vanaf de dag dat Barlo wist dat Zomer in Gelderland zou komen zijn er plannen gemaakt. André: "We zijn naar een informatieavond geweest in de studio van Omroep Gelderland waar we uitleg hebben gehad." Het tienkoppige Team Barlo is gevormd en André Duenk is aangesteld als coach. André legt uit: "We hebben Barlose bedrijven gevraagd of zij willen helpen en een Facebookpagina gemaakt waarop we alle nieuwtjes delen. Ook hebben we op het Oranjefeest veel mensen ingelicht. Drie opdrachten horen we op de dag zelf, één ding is wel zeker, we moeten 300 mensen op de been krijgen bij boerderij De Neeth voor de tv uitzending. Dus mensen, komt allen op maandag 19 augustus om half zes naar De Neeth! Voor elke goed uitgevoerde opdracht krijgen we 250 euro, totaal kunnen we 1000 euro verdienen. De opbrengst is bestemd voor terrasparasols voor de Oranjevereniging."

De hele dag wordt Team Barlo uitgedaagd: een originele parade houden, een mooi decor bouwen en het 'wegen' spel spelen. Peter glimlacht: "De Zomer in Gelderland tune zal worden gezongen door 'De Glazen Boterham'."

Veel vrijwilligers
Nelleke, Leon, Gerdienke, Peter, André, Patrick, Marit, Laura, Anke en Ruud zullen volop moeten improviseren.Peter Ligterink: "De hele dag zullen we bezig zijn met de opdrachten, via de radio-uitzending van Omroep Gelderland zijn onze vorderingen te volgen en er worden ook tv opnamen gemaakt. Zes uur 's avonds begint de tv uitzending met presentatrice Angelique Krüger. Om het evenement bekend te maken hebben we posters en flyers verspreid en zo mogelijk 'sandwiches' rondom palen geplaatst. We kunnen gelukkig beschikken over heel veel vrijwilligers uit Barlo en omstreken!"

Dit jaar wordt Zomer in Gelderland voor de tiende keer georganiseerd. André geeft aan: "Normaal duurt het programma drie weken. De jubileumeditie zal vier weken duren, er worden twintig plaatsen bezocht. Alle deelnemers dingen mee om de titel 'mooiste plaats van Gelderland'. De jury die de mooiste plaats bekend maakt bestaat uit vertegenwoordigers van winnende plaatsen van de afgelopen vijf jaar."

Meer berichten