Roy op weg naar een nieuw PR
Roy op weg naar een nieuw PR (Foto: Wegrace Info)

Roy "R"acing pakt weer een beker in het NK600 F1

Aalten - Roy "R"acing ging weer naar het oude vertrouwde TT circuit Assen, dit keer voor 2 dagen. De vrijdag is een trainingsdag en op de zaterdag zijn de races.

Voor deze dag werd een nieuwe compound band geprobeerd (iets zachtere band = meer grip simpel gezegd) en ook een andere tandwiel verhouding voor meer speling tot de toerenbegrenzer. Als 1 van de eerste de baan op en na een aantal vrije rondes kwam er een 1:51.493 op eigen kracht uit rollen, dus zonder sleepje van een snellere rijder. Aangezien het PR "maar" een seconde sneller is, geen slecht begin.

Voor de kwalificatie werd gekozen iets later de baan op te gaan om te kijken met een sleepje een betere tijd te kunnen krijgen. Dat werkte aan de ene kant goed, maar helaas in de snelste ronde werd Roy opgehouden door langzamere rijder in de Geert Timmer chicane en heeft daarna niet lekker meer door kunnen rijden. Toch 1:51.737 wat goed was voor de 5e tijd met onder andere 3 snelle gastrijders in de baan.

Hoewel normaal een sterk punt ging de start van race 1 niet helemaal soepel, met een beetje gas en koppeling spelen toch als 5e de eerste bocht in. 3 gastrijders en directe concurrent Jurgen zaten voor Roy. Jurgen liep iets uit, maar in de 3e ronde leek het dat hij de aansluiting bij de kopgroep verloor en daarmee ook een beetje snelheid en zat Roy waar aan zijn achterwiel. In ronde 6 bij het aanremmen van de Haarbocht voorbij aan Jurgen, maar in ronde 9 kwam Jurgen terug bij het ingaan Mandeveen, bij Hoge heide (zeer snel stuk) er weer naast en uitkomen Ramshoek helemaal echter was toen voor Jurgen de koek op en viel zijn motor uit.
De 4e plaats is zeer netjes en was iedereen zeer tevreden mee!

De 2e race dus een plekje meer naar links starten vanaf P4. Deze keer een start zoals hij hoort en als 3e de eerste bocht door. Voor de Ruskenhoek kwam een gastrijder weer terug voorbij en bij het ingaan van ronde 2 zat Roy aan het achterwiel van een andere gastrijder. Dit zou 9 rondes zo blijven en hoewel ze overal snel was liep Roy bij het aan/inremmen van de Ramshoek tot in de GT telkens hard op haar in. Dus afwachten tot de laatste ronde en dan ervoor gaan was het plan. Bij de Ruskenhoek weer naar haar achterwiel en tot aan Hoge Heide maximaal 2m achter haar. Bij het uitkomen Ramshoek ernaast en nu laat remmen! Helaas werd er net even te laat ingestuurd voor de GT die dus niet echt lekker gehaald werd. Maar toch 3e met op de streep 0.059 voorsprong.

Samengevat, de 2 dagen waren een succes! De andere tandwiel verhouding beviel goed, wat ook wel blijkt uit het nieuwe PR er in race 1 gereden werd van 1:50.196.

De volgende race is de 4u endurance race op TT Circuit Assen maandag 2 september, kom vooral kijken want deze dag staat vol spanning door pitstops en teamwork!
Voor meer info kijk op www.royracing185.jimdo.com en/of www.facebook.com/royracing185

Meer berichten