Koning Freek Gussinklo en Jeugdkoning Job Ebbers 2018
Koning Freek Gussinklo en Jeugdkoning Job Ebbers 2018 (Foto: COV Lintelo)

Zomercarnaval in Lintelo

Lintelo - Van donderdag 29 augustus tot en met zondag 1 september organiseert COV Lintelo haar jaarlijkse zomerfeest, dit keer is het thema “Brazil”.

De feestweek begint op 29 augustus om 20.00 uur met het toneelstuk “Dan liever de bak in” door toneelvereniging Lintelo. Een vrolijk blijspel uit Engeland. Het is een stuk met alles er op en er aan. Vrijdagmiddag wordt het feestterrein omgetoverd tot een speel-en spellenparadijs voor de kinderen. Van 14:00 uur tot 16.00 uur zijn alle kinderen onder begeleiding welkom. Op vrijdagavond zullen we in optocht koning Freek Gussinklo ophalen. De jeugdkoning Job Ebbers zal met de optocht meegaan. We verzamelen om 18.15 uur bij het Kulturhus, waarna we samen met muziekvereniging Advendo, de vendeliers en de Braziliaanse wagens om 18:30 uur vertrekken naar de koning. Terug in Lintelo op het feestterrein kan er nog gezellig worden geborreld en zal er gezorgd worden voor een muzikale noot.

Zaterdag 26 augustus start de sport en spel ochtend om 10.00 uur. De deelnemende teams zullen het tegen elkaar opnemen in diverse sportieve en a-sportieve elementen. Een team bestaat uit minimaal 6 personen, waarbij leeftijd niet belangrijk is. Opgave van de teams kan tot 24 augustus via de mail naar cov-lintelo@hotmail.com. In de middag beginnen we met het Koning- en Jeugdkoning schieten. Naast het schieten zijn er diverse spelletjes georganiseerd door JOLO, is er een springkussen, zandbak en grabbelton voor de kinderen. Het feest wordt ’s avonds om 20.30 uur voortgezet met het Koningsbal, waarbij het nieuwe Koning- en Jeugdkoningspaar worden gehuldigd. “The Sjefs” zullen voor een onvergetelijke avond zorgen, ze zijn spontaan, fris en origineel. Nog even nagenieten samen kan op zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur onder het genot van een hapje, dansje en een drankje. De horeca is het hele weekend in handen van Sonja’s Horeca/ Kulturhus en de familie Mateman. Vragen mail naar cov-lintelo@hotmail.com of kijk op facebook COV Lintelo.

Meer berichten