Jubileumwedstrijd FC Twente-VFL Bochum in kader 50 jaar AD'69 en 100 jaar voetbal in Aalten

Aalten - FC Twente dames verslaat VFL Bochum dames met 11-0 in het kader van 50 jarig jubileum AD'69 en 100 jaar voetbal in Aalten. Omdat voetbal een sport is die zowel door vrouwen als mannen wordt beoefend, wilde AD'69 tijdens het jubileumjaar ook aandacht besteden aan het vrouwenvoetbal. In 1971 is AD'69 al begonnen met een vrouwenteam en het was het eerste team in Aalten, dat deze sport bedreef en tot de dag van vandaag kunnen meisjes en vrouwen bij AD'69 voetballen. Vorig jaar werden de dames van AD'69 kampioen en zij zullen het volgend jaar in een hogere klasse gaan spelen.

FC Twente dames verslaat VFL Bochum dames met 11-0

Omdat voetbal een sport is die zowel door vrouwen als mannen wordt beoefend, wilde AD'69 tijdens het jubileumjaar ook aandacht besteden aan het vrouwenvoetbal. In 1971 is AD'69 al begonnen met een vrouwenteam en het was het eerste team in Aalten, dat deze sport bedreef en tot de dag van vandaag kunnen meisjes en vrouwen bij AD'69 voetballen. Vorig jaar werden de dames van AD'69 kampioen en zij zullen het volgend jaar in een hogere klasse gaan spelen.

Om deze categorie van AD'69 iets aan te bieden voor het 50 jarig bestaan van AD'69 en volgend jaar 100 jaar voetbal in Aalten ( v v Aalten werd op 1 februari 1920 opgericht) werd op 2 augustus om 19.00 uur de wedstrijd FC Twente dames - VFL Bochum dames gespeeld.
FC Twente is momenteel de kampioen van Nederland , terwijl VFL Bochum de nr. 5 van Duitsland werd afgelopen seizoen.

AD'69 had alles in het werk gesteld om deze beide teams naar Sportpark Zuid te krijgen en dat lukte. Wat niet lukte waren de weersomstandigheden. Tijdens de jubileumwedstrijd voor de senioren 1 spelers uit de gemeente Aalten tegen FC Bocholt (0-6) en zeker van De Graafschap tegen de Poolse vereniging Lubin (4-0) trof AD'69 het ook al niet. Ook toen was de regen in de 2e helft de spelbreker. Nu was het voorafgaand aan de wedstrijd al de regen ,dat de grote spelbreker was. Het was te merken aan het aantal toeschouwers dat deze wedstrijd bezocht. Maar 100 toeschouwers namen de moeite om deze wedstrijd te bekijken.
De wedstrijd: Een sterker FC Twente in de eerste helft. Het kreeg kansen te over, die echter gemist werden. Ballen gingen net naast, zijnet, net over of tegen de paal. (tweemaal, waarbij een schot van 18 meter) Daar stond maar 1 kans voor VFL Bochum tegen over via een corner. Na 25 minuten 1-0 voor FC Twente via Lynn Willems. Een intikkertje uit een vrije trap toen de keepster de bal niet vast kreeg betekende 2-0 via Fenna Kalma, die uit een 1-2 combinatie ook de 3-0 aantekende. Er waren ook nog twee buitenspeldoelpunten te noteren. Vlak voor rust nogmaals een bal op de paal. De eerste helft werd afgesloten via Davinia van Mechelen die 4-0 scoorde.
De tweede helft was niet veel anders. Twente bleef veel te sterk. Een fout van de keepster van VFL Bochum ( verloor de bal) betekende 5-0 via Sabrina Eluzi. De grootste kans voor VFL Bochum was de doorbraak van de spits van Bochum, die op het laatste moment van de bal afgelopen werd tot corner. FC Twente wisselde veel speelsters. Uit een corner werd het 6-0 door Sophie Pieterson, die de bal snoeihard inkopte. Een kwartier voor tijd scoorde zij ook de 7-0 via een prima diep gespeelde bal. Via opnieuw een prima diep gespeelde bal hierna werd de bal voorgezet en kopte Renate Jansen ( Nederlands Elftal) de 8-0 binnen. Meteen daarna scoorde Fenna Kalma de 9-0 en 10-0. Uiteindelijk besliste Naomi Hilhorst met haar doelpunt. de 11-0 , de wedstrijd , waarna scheidsrechter Polman de wedstrijd af floot. De grensrechters Frank en Thomas Oostrik zorgden als assistenten voor een prima team.

Een leuk gebeuren voor de dames en meisjes afdeling van AD'69. 

Meer berichten