De hele maand augustus Kunst in de winkels van Aalten

AALTEN -  Een initiatief van vijf jonge ondernemers in het centrum van Aalten: Kunst in de winkel tijdens de AaltenDagen. Dit resulteerde in een samenwerking tussen Kunstcafé Achterhoek en Stichting Aalten Promotie. 'Kunst en Cultuur voor iedereen'. De komende maand zal menigeen verrast zijn door de uiteenlopende kunst in de winkels in het centrum van Aalten. Maar liefst 30 winkels en meer dan 40 kunstenaar werken mee aan dit mooie project.
 

De meeste winkels zijn bij het schrijven van dit bericht al ingericht. De vele vakanties vragen om flexibiliteit en creativiteit va n zowel kunstenaar als ondernemer. Het enthousiasme van beide kanten zorgt voor goede samenwerking. Speciaal voor zoveel Kunst, in het historische centrum van Aalten, is een winkelkunst-wandelroute in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat geen enkel kunstwerk gemist hoeft te worden.
In deze week zullen alle 30 winkels ingericht worden en vanaf 1 augustus zal de kunstexpositie compleet zijn.
Bij veel van de winkels is de Kunst ook binnen te vinden en kan men vrij binnen komen lopen om meer te zien van het werk van de kunstenaar. Hierdoor is het aan te raden de route te bewandelen tijdens openingstijden van de winkels.
Loopt men de route tijdens de AaltenDagen, dan is wellicht de donderdagochtend de beste tijd.
Kunstcafé Achterhoek heeft gezorgd dat er ook een wedstijd-element verbonden is aan deze kunstmaand.
Bij elke winkel zal een invulformulier te verkrijgen zijn, waarop de favoriete kunstenaar in te vullen is.
Kunstenaar en deelnemer aan de actie make n kans op een mooie prijs.

Voor de winkelkunst-wandelroute en meer informatie kijk op www.kunstindewinkel.nl

Meer berichten