Nu al mogelijk bij Amnesty Aalten-Oost Gelre: opgave Zwarte Cross 2020

Regio - Het was een Zwarte Cross editie met een rouwrandje. Wat een schrik en verdriet voor familie en vrienden van onze Oost-Gelderse plaatsgenoot die is overleden. Maar wat een veerkracht toonden zijn vrienden. Daar hebben we enorm veel respect voor.

Ondertussen ging het leven én de Zwarte Cross door. Dat niets onmogelijk is, bleek ook dit jaar weer. Voor zowel Amnesty International als de Feestfabriek staat Vrijheid voorop: Vrijheid van meningsuiting, Vrijheid van geloofsovertuiging , Vrijheid om Vrij te mogen zijn. Allemaal elementen in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Onze eigen Achterhoekse humor en identiteit mogen uitleven, hoort daar bij!

En weer was er een kleine maar vrolijke groep vrijwilligers actief tijdens de Zwarte Cross. Zij benaderden bezoekers met een petitie waarin de vrijheid van Elzbieta Podlesna werd bepleit om in Polen vreedzaam te mogen demonstreren voor naleving van mensenrechten. Overal op het terrein, vaak met een drankje bij de hand, werd uitleg gegeven over de intimidatie waar ze aan onderworpen wordt . Het leverde 4.534 handtekeningen voor Elzbieta. Met de regenbui op de zaterdagmiddag heeft het verzamelen van handtekeningen enkele uren noodgedwongen stil gelegen. Ook hadden we minder vrijwilligers dan andere jaren. Het aantal handtekeningen lag dan ook lager dan vorig jaar. En omdat NIETS ONMOGELIJK is, gaan we volgend jaar voor de 10.000 handtekeningen waarmee we autoriteiten die de mensenrechten aan hun laars lappen onder druk zetten. Want een beetje kracht meten hoort natuurlijk bij de Zwarte Cross!

En daarom kun je je exclusief bij ons je nu al opgeven als vrijwilliger voor de Zwarte Cross 2020: 17, 18 en 19 juli! We rekenen op je.

Email: amnestyaaltenoostgelre@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/aiaaltenoostgelre/

Meer berichten