Eerste zomerconcert zeer druk bezocht. Foto: Karin Stronks
Eerste zomerconcert zeer druk bezocht. Foto: Karin Stronks

Zonnige start zomerconcerten: 'Fijne sfeer, open air, hartstikke leuk!'

Het eerste zomerconcert zit er op. Country, rock, gevoelige ballads, Americana en up-tempo muziek, met verve ten gehore gebracht door de vijfkoppige band Jasper County. Naast bekende nummers werd ook eigen werk gespeeld voor een massaal toegestroomd publiek.

(door Karin Stronks)

BREDEVOORT – Onder ideale weersomstandigheden, zonnig, niet al te warm, niet te veel wind, werd het eerste van een reeks van zes zomerconcerten gehouden. Al op de Markt bij de St. Joriskerk klonken de country-klanken van de ervaren vijf muzikanten, passend gekleed in witte blouses, hoeden op de hoofden en fraaie giletjes.

Een groepje dansers beoefenden line-dance op de noten van de melancholieke muziek. Het was erg druk op 't Zand, ook de terrassen van de horecagelegenheden zaten gezellig vol. Mensen zaten aan picknicktafels, op de bankjes rondom de bomen of op de beschikbare stoelen. In een stand waren drankjes verkrijgbaar. Achterhoekers en toeristen, Duitse en Bredevoortse muziekliefhebbers genoten van het concert, veel toeschouwers bewogen ritmisch mee op de klanken van Jasper County. Zittend onder de bomen of in de zon of staand bij één van de hangtafels, lachend, nippend aan een zomers drankje, kletsend met vrienden of familie, eenieder vermaakte zich op zijn of haar eigen manier.

Erik Grijsen van het VVV agentschap Bredevoort ging 'met de pette rond' om een bijdrage voor de onkosten van het zomerconcert bijeen te brengen. Bernd en Linda Nijman, bezoekers van het eerste zomerconcert, vertellen desgewenst: "Nou, wij gaan meestal naar deze concerten, er komt altijd best veel publiek op af. Vandaag is het heel druk vinden wij. Het is gewoon gezellig en laagdrempelig. Een paar uurtjes genieten van de sfeer, de muziek, open air, hartstikke leuk!" Johan en Jolande Lammers komen puur voor de sfeer.

Mooie traditie
Johan merkt op: "We komen niet echt voor de muziek maar voor de gezelligheid. Je komt altijd wel bekenden tegen, het is gewoon leuk hier!" De zomerconcerten in Bredevoort zijn door de jaren heen een mooie traditie geworden. In de zomermaanden worden er vijf tot zes concerten gehouden, dit jaar staan er zes concerten op het programma. Op 28 juli komt het duo Denise & Evert optreden zij spelen rock-'n-roll, jazzy vibes en fijne soulmuziek. Zondag 4 augustus staat de formatie Home-Cookin op de planken met 'tasty grooves en spicy music'. De akoestische coverband Lara Leaves zal het zomerconcert van 11 augustus verzorgen. Het voorlaatste optreden is op 18 augustus, een ode aan Bob Dylan, Hard Rain speelt op deze zondag op 't Zand in Bredevoort. Rolling Beat Machine neemt het laatste zomerconcert voor zijn rekening met de 'rollende vintage' muziek.

De concerten beginnen om 12.00 uur en gaan alleen door bij mooi weer. Bij twijfel kan men terecht op de Facebookpagina van zomerconcerten Bredevoort.

Meer berichten