Vijf kandidaten Erfgoedprijs in het zonnetje

Aalten - Elk jaar reikt het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Aalten de Erfgoedprijs uit. Dit gebeurt tijdens de opening van de Open Monumentendag op zaterdag 14 september in de Koppelkerk in Bredevoort. Dit jaar worden er tijdens de Open Monumentendag vijf voorgedragen kandidaten in het zonnetje gezet.

De vijf voorgedragen kandidaten zijn:
· De Klepperklumpkes van 't Walfort, vieren in 2019 hun 65-jarig bestaan met dansfolklore in kleding uit 1900.

· Jos Wessels, schrijver van diverse boeken en onderzoeker van erfgoed, met in 2019 publicatie boek Bezield Erfgoed over monumenten en straatnaamgeving in de gemeente Aalten.

· Gerestaureerde gemeentelijke monumenten Tretfordterrein Dinxperlo, in opdracht van Bribus Groep B.V., momenteel in gebruik door Beatrixhal, Schutterij en als ontvangstruimte.

· Martie te Brake, op 9 juni 2019 40 jaar gediplomeerd vrijwillig molenaar, met grote inzet voor de molens in de gemeente Aalten.

· Stationsgebouw Aalten, waar Stationskoffiehuis Fatta wordt gerealiseerd voor koffie, ontmoeting en ontwikkeling, door initiatiefneemster Mariëlla Miraglia in samenwerking met partners en met een leertraject.

Prijs
Eén van de vijf voorgedragen kandidaten mag de Erfgoedprijs in ontvangst nemen. De prijs bestaat uit een bedrag van 250 euro en een passend cadeau t.w.v. 350 euro. Met het toekennen van de prijs wil het college haar waardering uitspreken voor het behoud en de wijze van herstel van waardevolle oude panden of objecten, maar ook voor het onder de aandacht brengen van het erfgoed in de gemeente. In 2018 ging de prijs naar Hans de Beukelaer van Uitgeverij Fagus.

Meer berichten