Björn Demkes komt na 140 rondjes - toegejuicht door supporters - over de finish. (Foto: Vanessa Wassink)
Björn Demkes komt na 140 rondjes - toegejuicht door supporters - over de finish. (Foto: Vanessa Wassink)

Bijzondere marathonmijlpaal voor Björn Demkes

Een marathon lopen is in de ogen van menigeen al gekkenwerk, laat staan als je deze monsterafstand op een atletiekbaan moet afleggen. Op de dag dat Björn Demkes 42 jaar en 195 dagen werd, besloot de atleet - na een lange werkdag - een marathon op de atletiekbaan van Ava'70 te lopen.

(door Erwin Wamelink)

Aalten - Ruim 140 rondjes van 300 meter stormde hij in een stevig tempo over het rode kunststof. Zijn vrouw Katja had vrienden, familie en clubgenoten opgetrommeld om Björn mentaal te ondersteunen. Aan deze oproep werd massaal gehoor gegeven want het was ontzettend druk op de Hamelandbaan. Een grote groep fanatiekelingen, waaronder veel jeugdleden, besloten een stuk met Björn mee te lopen. De één enkele rondjes, de ander flink wat kilometers.

In het slot van zijn marathon voerde Bjorn het tempo nog behoorlijk op, waardoor zijn volgers het tempo amper konden bijhouden. Na 3 uur en 19 minuten zaten de 42 kilometer en 195 meter erop. Ogenschijnlijk fris passeerde de topfitte atleet de finishlijn, uiteraard onder luid applaus. Een prestatie van formaat. En wie denkt dat Björn zich na deze zware inspanning een paar dagen vrij gunde, heeft het mis. Om 05.00 uur ging de volgende ochtend de wekker voor een doodnormale werkdag.

Meer berichten