Foto:

'Even wonen als Hendrickje Stoffels in Bredevoort`

Aalten - In dit Rembrandtjaar 2019 staat Bredevoort met diverse activiteiten stil bij Rembrandt's Hendrickje Stoffels uit Bredevoort. Zo kunt u in de binnenstad van Bredevoort het hele jaar 'even wonen als Hendrickje Stoffels' in een historisch stadsboerderijtje.

Hendrickje Stoffels werd in 1626 geboren in de garnizoensstad Bredevoort. In 1647 trok zijn naar Amsterdam om als dienstmeisje te gaan werken in het huis van Rembrandt van Rijn (tegenwoordig het Rembrandthuis).

Ze stond model voor diverse schilderijen van Rembrandt. Van dienstmeisje groeide Hendrickje uit tot partner van Rembrandt. Toen Rembrandt in de financiele problemen raakte, behoedde Hendrickje hem van faillissement door samen met Rembrandts zoon Titus een kunsthandel op te richten en Rembrandt in dienst te nemen.

Ga voor meer informatie over de verhuur van het historische stadsboerderijtje en de activiteiten naar de website van VVV Bredevoort of laat u zich informeren in het VVV- kantoor binnen kantoortijden van dinsdag t/m zaterdag.

Bij gebruik van de afbeeldingen in de bijlage graag een bronvermelding.

´een vrouw badend in een stroom´ Rembrandt/ National Gallery Londen.

Stadsboerderij Bredevoort / fotoarchief VVV Bredevoort

Met vriendelijke groet,

Geurt Schut

Medewerker VVV- kantoor Bredevoort


Markt 8
7126 AZ Bredevoort
telefoon (0543) 452380

Meer berichten