Nick Buijl in zijn MASV-tijd, tackelend tegen VVO.
Nick Buijl in zijn MASV-tijd, tackelend tegen VVO. (Foto: Marc Pluim)

Aaltense selectie kan FC Bocholt niet bij benen (0-6)

Voorafgaand aan de wedstrijd De Graafschap tegen Zeglebie Lubin ( de nr. 5 van Polen) werd de wedstrijd Aaltense selectie tegen FC Bocholt in het kader van de jubileumjaren 2019-2020 gespeeld. FC Bocholt speelt in de Oberliga van Duitsland wat te vergelijken is met de Hoofdklasse in Nederland.

Aalten - De Aaltense selectie bestond uit spelers van AD'69, AZSV, FC Dinxperlo en Bredevoort. Scheidsrechter Wijnand Rutgers met de assistenten Finn Ernst en Adem Topal hadden geen moeilijke wedstrijden te leiden. FC Bocholt was te sterk. Met een 0-3 ruststand voor fC Bocholt via de doelpunten van Daniël Neustädter, Sergen Sezen en opnieuw Neustädter werd het uiteindelijk 0-6. Na rust scoorden Nick Buijl (0-4 en 0-5) en Maximilian Güll.
Het was een opwarmertje voor de wedstrijd van De Graafschap tegen Zeglebin Lubin welke wedstrijd hierna gespeeld zou worden.

Hans te Lindert, wethouder Sport, verrichtte de opening van deze wedstrijd door de bal aan het rollen te brengen. Hiermee was meteen ook een begin gemaakt met de festiviteiten op Sportpark Zuid in het kader van de jubileum activiteiten. Op 2 augustus komt FC Twente dames op bezoek en zij spelen een wedstrijd tegen VFL Bochum. Op 7 september komt er voor de jeugd van alles en nog wat om de hoek kijken. Maar hierover later.


DE GRAAFSCHAP WERVELT IN OEFENDUEL LANG POOLSE ZAGLEBIE LUBIN.

AALTEN - De Graafschap heeft zaterdag uitgepakt in het oefenduel met Zaglebie Lubin. De Doetinchemse eerstedivisionist wervelde, na het blamerende gelijkspel (1-1) van donderdag tegen AZSV, met speels gemak langs de Poolse profclub: 4-0.

De Graafschap trad op de perfecte grasmat bij het Aaltense AD'69 aan met veel potentiële basisspelers. Roland Baas kreeg centraal achterin de kans. Dat ging ten koste van Ted van de Pavert. Youssef El Jebli bleef opnieuw de gehele wedstrijd aan de kant. De aanvallende middenvelder hoopt op korte termijn een transfer te maken.

Zaglebie, afgelopen seizoen de nummer zes van Polen, verscheen met minder vaste krachten aan de aftrap. De club, die onder leiding staat van de Nederlandse trainer Ben van Dael, is op trainingskamp in Nederland en speelde vrijdag al een oefenduel met Sparta (1-0 nederlaag).


De Graafschap opende sterk. De ploeg van trainer Mike Snoei combineerde er lustig op los en creëerde kans na kans. Zo schoot Ralf Seuntjens van dichtbij op Zaglebie-doelman Dominik Hladun na een splijtende steekpass van de sterk spelende Stef Nijland. Rechtsback Leeroy Owusu opende na 10 minuten de score (1-0). Daryl van Mieghem verdubbelde de voorsprong op aangeven van Nijland: 2-0.

Nijland zorgde voor rust voor het hoogtepunt. De aanvallende middenvelder vond de verre hoek met een subtiele boogbal: 3-0.

Na een uur verving Snoei nagenoeg zijn gehele ploeg. Proefspeler Dylan Chiazor liet zich al snel gelden. De invaller schoot na 70 minuten onberispelijk de 4-0 binnen.

De Graafschap-Zaglebie Lubin 4-0 (3-0). 10. 1-0 Owusu, 13. 2-0 Van Mieghem, 41. 3-0 Nijland, 70. 4-0 Chiazor.

De Graafschap: Jurjus; Owusu (68. Van Heertum), Van Huizen (68. Hilderink), Baas, Tutuarima (62. Aktaou (68. Van de Pavert)); Breinburg (62. Olijve), Schuurman (68. Van Nispen), Nijland (62. Vet); Van Mieghem, Seuntjens (62. Thomassen), Hamdaoui (62. Chiazor).

Meer berichten