Welkoop geeft dieren de ruimte met De Hooibergh

Aalten - In Welkoop Aalten staat sinds twee weken een echte Hooibergh. De winkel met verstand van tuin en dier geeft haar dieren zo de ruimte om lekker te leven. In De Hooibergh worden ze met liefde verzorgd door de medewerkers. Welkoop Aalten is met de komst van De Hooibergh gestopt met de verkoop van levende dieren.

"Dieren in kleine verblijven houden is niet meer van deze tijd," zegt Gerjan Wevers van Welkoop Aalten. "We zijn bij Welkoop allemaal dol op dieren en verzorgen ze met veel plezier. En hoewel we met de oude verblijven voldeden aan de regelgeving hebben we besloten te stoppen met verkoop. De dieren die we nu hebben, mogen hier blijven of zijn in overleg met kinderboerderij De Ahof te adopteren. Met een fijn binnenverblijf en een ruime ren hebben onze konijnen vanaf nu alle ruimte die ze nodig hebben. Ook zitten ze nu niet meer alleen in een hokje, maar gezellig samen. En door dieren ter plekke een prettige leefomgeving te bieden, zijn we nog beter in staat om deskundig advies te geven."

Feestelijke opening van De Hooibergh
Vrijdag 14 juni is de Hooibergh feestelijk geopend door Bas Helmink en Iris Assink. Zij waren de winnaars van de kleurwedstrijd en mochten de lintjes doorknippen. Verder hebben zij de namen gekozen voor de konijnen, die voortaan Pluk en Stampertje heten.

Samenwerking met kinderboerderij.
Welkoop werkt samen met kinderboerderij de Ahof. Zij plaatsen de dieren in de Hooibergh en samen met de winkel regelen ze eventueel adoptie.

Meer berichten