Foto:

Zorgboerderij de Neeth voor jong en oud

In Barlo (Aalten) aan de Nijhofsweg 5 staat Zorgboerderij de Neeth. Zorgboerderij De Neeth biedt professionele begeleiding en ondersteuning aan kinderen, jongvolwassenen en volwassenen met verschillende soorten hulpvragen.

De boerderij is een veilige en vertrouwde omgeving voor deelnemers. Het werk, de omgeving, aandacht voor mens, dier, natuur en zorg en de rust en ruimte van het platteland zijn een prettige combinatie voor velen. De volgende mensen kunnen bij ons terecht voor dagbesteding, arbeidstoeleiding, toeleiding richting school en ambulante begeleiding:
ASS problematiek
Jeugdigen/jeugdzorg
Psychische of psychiatrische problemen
Mensen wie op een andere manier vast zijn gelopen in de maatschappij
Leerlingen van het speciaal onderwijs
Jongeren/kinderen met leerproblemen
Mensen met een burn-out (overspannen)
Volwassenen/jongeren/kinderen met een licht verstandelijke beperking

Begeleiding groep en individueel
Wij bieden groepsbegeleiding en individuele begeleiding. Bij groepsbegeleiding wordt er samen gewerkt met meerdere deelnemers en begeleiders. Hierin wordt gekeken naar de groepsdynamiek en leert de deelnemer hoe hij/zij zich in een groep ten opzichte van andere deelnemers gedraagt. Onderwerpen als normen en waarden, maar ook wat er wordt verwacht als je in een groep werkt komen aan bod. Bij individuele begeleiding bieden wij 1 op 1 begeleiding. Bij deze wijze van begeleiden kun je denken aan diverse individuele activiteiten maar ook aan vertrouwensgesprekken als de situatie er om vraagt.

Wat is er te doen?
Op de zorgboerderij is altijd iets te doen. We hebben koeien, kalfjes, konijnen, een duif, 2 pony's, paarden, 2 schapen en kippen. Samen verzorgen we de dieren, werken in de moestuin en doen klusjes in en om de boerderij. We hebben een grote werkplaats en een extra binnenruimte voor creatieve activiteiten en workshops. Binnenkort komt er een boerderijwinkel waar we samen met de deelnemers zullen gaan werken.

Er worden onder andere verse groenten uit de moestuin, verse eieren van onze eigen kippen en non-food producten verkocht. We hebben een gezellige woonkamer en keuken waar we gezamenlijk koffie drinken, koken, bakken, eten en huishoudelijke taken doen. Regelmatig wordt er een spelletje gespeeld en samen wordt er per dag gekeken wat we die dag zullen doen en op welke manier. We houden hierbij altijd rekening met persoonlijke interesses en mogelijkheden.

De speerpunten die wij belangrijk vinden zijn respect naar elkaar toe, jezelf mogen zijn, kijken naar de mogelijkheden en een veilige, plezierige en sfeervolle omgeving waar deskundigheid en een professionele samenwerking ervoor zorgen dat er verbindingen ontstaan en begeleiding en ondersteuning op maat.

Kom er bij!
Op een aantal doordeweekse dagen en op zaterdag komen er naast volwassenen een aantal kinderen in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar op de zorgboerderij. We bieden ook naschoolse- en vakantieopvang. Er zijn nog plekken beschikbaar, dus mocht je op zoek zijn naar een fijne, vertrouwde omgeving waar mogelijkheden zijn voor ontspanning, groei, activiteiten en leren, neem dan gerust eens contact met ons op of kom vrijblijvend aan voor een gesprek. We kijken graag samen naar de mogelijkheden voor je kind(eren). Iedere maandag van 11.00-12.00 uur is iedereen van harte welkom op ons inloopspreekuur, heb je vragen of wil je een kijkje komen nemen dan ben je van harte welkom! Aanmelden is niet nodig.

Kwaliteit en Financieel
Kwaliteit van zorg vinden wij erg belangrijk. Zorgboerderij de Neeth heeft sinds 2017 het HKZ kwaliteitskeurmerk voor kleine organisaties. Om ondersteuning en begeleiding te kunnen krijgen op onze zorgboerderij dien je te beschikken over een indicatie. De deelname op onze zorgboerderij kan op meerdere manieren bekostigd worden namelijk via de gemeente Zorg in Natura (ZIN), PGB of met eigen middelen.

Neem ook eens een kijkje op www.deneeth.nl/zorgboerderij/

Meer berichten