Een eerder optreden van Get Started en SCHIK! in het clubgebouw van Eendracht Aalten.
Een eerder optreden van Get Started en SCHIK! in het clubgebouw van Eendracht Aalten. (Foto: PR Eendracht Aalten)

Get Started en SCHIK!-orkest: een bonte bedoening

Aalten - Komende vrijdag (14 juni) treden de twee orkesten Get Started en het SCHIK!-orkest van Eendracht Aalten samen op. Kom luisteren naar deze bonte bedoening. Zij zullen je bewijzen hoe gevarieerd samen muziek maken is.

Get Started is het opleidingsorkest van Eendracht Aalten. Hierin spelen leerlingen, jong en oud, samen vanaf het moment dat ze ongeveer een jaar muziekles hebben. Elke vrijdagavond worden tijdens de repetitie nummers ingestudeerd. De variatie daarin is groot. Omdat in verschillende stijlen spelen leuk is, maar ook heel leerzaam. Elke stijl muziek kent weer zijn eigen uitdagingen. Verschillende stijlen vragen om verschillende technieken voor het bespelen van jouw instrument.

In het SCHIK-orkest spelen de allerjongste muzikanten van Eendracht Aalten. Deze groep van zo’n twintig kinderen heeft het afgelopen jaar de introductiecursus doorlopen en is daarna begonnen met muziekles. Voor sommige kinderen is dit hun eerste optreden na slechts een paar muzieklessen. Ze laten horen dat zij al heel wat geleerd hebben.

Plezier
Het SCHIK!-orkest is speciaal opgericht om kinderen direct als ze starten met muziekles, samen te laten spelen. Volgens de zienswijze van Eendracht Aalten hoeven ze voor dat samenspel niet al per se van alles te kunnen, zolang je er maar plezier aan beleeft. Kinderen zien daarbij elke week hun muziekvriendjes- en vriendinnetjes in het clubgebouw en bouwen zo een band op. Op basis van die band en laagdrempeligheid ontstaat een fundament voor het met plezier samen muziek maken.

Beide orkesten staan onder muzikale leiding van dirigent Tjeerd Nijhof. Het concert is bij 't Noorden en begint om 18:30 uur. De toegang is vrij. Ouders en kinderen die nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden om muziekles te volgen of de introductiecursus SCHIK! te doorlopen, kunnen nadien vragen stellen bij de contactpersonen. In september start er weer een nieuwe module van SCHIK!. Vragen daarover mag je ook altijd mailen naar jeugd@eendrachtaalten.nl.

Meer berichten