Op de speciale repetitieavonden vormen muzikanten van Eendracht Aalten een meespeelorkest en worden de gastmuzikanten van Estinea op allerlei muzikale vlakken uitgenodigd en -gedaagd mee te doen.
Op de speciale repetitieavonden vormen muzikanten van Eendracht Aalten een meespeelorkest en worden de gastmuzikanten van Estinea op allerlei muzikale vlakken uitgenodigd en -gedaagd mee te doen. (Foto: PR Eendracht Aalten)

Bijzondere samenwerking cliënten Estinea en muzikanten Eendracht Aalten

Aalten - In het meespeelorkest '(on)beperkt toegang' draait alles om muzikaal plezier. Eendracht Aalten nodigt cliënten van Estinea uit om als gastmuzikanten mee te komen spelen.

Het speciale maatjesproject loopt tot aan de zomer. De repetitieavonden staan onder enthousiaste leiding van Tjeerd Nijhof. Met muziek als verbindende factor leren de deelnemers elkaar in een paar maanden tijd beter kennen. Per gastmuzikant wordt een muzikaal aanbod op maat geboden.

Talentverbinder Richard Jongetjes koppelde Estinea en Eendracht Aalten aan elkaar. De zorgorganisatie en de muziekvereniging kennen elkaar al van eerdere concerten voor de clienten van Estinea. In deze samenwerking intensiveerden ze dit contact. Samen keken ze naar een invulling die de kracht van muziek op alle deelnemers overbrengt.

Omdat concerten geven bij 'muzikant zijn' hoort en ontzettend leuk is, doet dit speciale meespeelorkest dat maar liefst driemaal. Op 1 juli kan iedereen vanaf 19:30 uur komen luisteren in het gebouw van Eendracht Aalten (De Opmaat, Nijverheidsweg 5B). Op 15 juli opent om 19:30 uur Estinea de deuren van het hoofdkantoor aan de Herenstraat. Op 1 augustus is het gezelschap in de middag te beluisteren tijdens een optreden op de Aalten Dag.

Meer berichten