Start van de Kidsrun 2018
Start van de Kidsrun 2018 (Foto: Niels van de laarschot)

Jeugd klaargestoomd voor de 19e GTM-Loop

Aalten - Komende zaterdag 18 mei vindt de 19e editie plaats van de Gerard Tebroke Memorialloop. Het centrum van Aalten wordt omgebouwd tot een prachtige hardlooparena en er zullen vele honderden atleten in actie komen. De eerste drie onderdelen van het programma is speciaal voor de jeugd bestemd.

De afgelopen weken is er bij de organiserende vereniging AVA`70 toegewerkt naar deze wedstrijd. Tientallen talenten van de club zullen aan de start staan. Daarnaast heeft de organisatie de basisscholen “uitgedaagd” om de kinderen een hardloopclinic te laten volgen en daar werd door de Höve uit de Heurne, `t Warmelinck uit IJzerlo, de Groen van Prinstererschool en de St. Jozef dankbaar gebruik van gemaakt. Op de voorlopige deelnemerslijst staan dan ook heel veel kinderen van deze basisscholen. Om half 5 is de start van de kleinste dravertjes, die 850 meter door het dorp rennen, met als hoogtepunt de passage dwars door de Intertoys, wedstrijdsponsor van de Kidsruns.

Daarna is het de beurt aan de oudere jeugd tot en met 15 jaar om hun kunnen te tonen. Zij leggen het parcours twee keer af en dat is een flinke prestatie, zo blijkt telkens na afloop. Bij de finish wacht de hardlopers het applaus van het publiek, een goodiebag, een bidon en een mooie medaille. En of dat nog niet genoeg is, heeft Marcel Geling, eigenaar van de Intertoys toegezegd, dat alle deelnemers ook nog eens een tegoedbon van zijn speelgoedwinkel krijgen!

Na dit spektakel staat de Scholierenrun op het programma. Leerlingen van Schaersvoorde komen in actie, nadat er de afgelopen weken tijdens de lessen bewegingsonderwijs naar is toegewerkt. Eerste-, tweede- en derdejaars leerlingen leggen 3 ronden van 1000 meter af en gaan daarbij telkens dwars door café Leuven. De scholieren lopen in een speciaal t-shirt, dat gesponsord wordt door een 4-tal Aaltense bedrijven en dat ze na afloop mogen houden.

Het beloofd bij alle drie wedstrijdonderdelen voor de jeugd een prachtige run te gaan worden, met mogelijk een record aantal deelnemers. Daarna staat er nog de 10 kilometer Ducona Run op het programma met een aantal nationale toplopers aan de start en veel regionale talenten. Het laatste wedstrijd-onderdeel is de 5 kilometer Sorba Run en de GUV Businessrun. Dit sluitstuk van de GTM-Loop is bij voorbaat al een spektakel door het enorme peloton deelnemers.

Meer berichten