De Weeversborch is gelegen in het coulissenlandschap in de Aaltense buurtschap Lintelo.
De Weeversborch is gelegen in het coulissenlandschap in de Aaltense buurtschap Lintelo. (Foto: Leo van der Linde)

De Weeversborch uitgebreid met groepsaccommodatie: De Weefkamer

Aalten - Vakantiewoningen De Weeversborch bestaat inmiddels 10 jaar, tijd voor een uitbreiding en renovatie. De Weeversborch is gelegen in het mooie coulissenlandschap in de Aaltense buurtschap Lintelo.

Hetty van Eerden-Zeilemaker en haar echtgenoot Henrie van Eerden ontvingen in 2016 een bekroning voor hun werk op het gebied van recreatie en toerisme; de 'Erop in eigen Land' prijs. Vorig jaar besloot men de Weefkamer te renoveren. Deze ruimte was nogal donker, er kwam weinig daglicht binnen. Families wilden graag met z'n allen wel eens gezellig overnachten, bijvoorbeeld wanneer moeder haar 65e verjaardag wilde vieren in familiekring. De deale werd geschikt gemaakt als vakantiewoning en tevens werd het geheel geschikt gemaakt als groepsaccommodatie voor maximaal 18 personen. In de gezamenlijke ruimte is het mogelijk om met 18 personen te eten, spelletjes te doen en tv te kijken.

Vorig jaar september zijn Hetty en Henrie met de renovatie begonnen. De Weefkamer is te boeken vanaf Hemelvaart. De eerste boekingen voor de 4-persoonskamers zijn al binnen. Henrie heeft geen twee linkerhanden, hij timmerde, verfde en legde de vloeren. Hetty was verantwoordelijk vooor de realisatie van het interieur en de marketing van de nieuwe accommodatie.

Oude gebinten
De Weeversborch is een oude boerderij uit 1793. Elementen van vroeger zijn mooi ingepast tijdens de renovatie van de Weefkamer. In de slaapkamers geven de oude gebinten sfeer aan het geheel. Verder is het van alle gemakken voorzien; ruime slaapkamers, een fijne badkamer met regendouche en dubbele wastafel. Er is vloerverwarming en centrale verwarming door het hele huis.

Voor gezinnen met kinderen is er genoeg te doen op de boerderij; skelters, een zandbult, schommels. Men kan er de kippen voeren welke op het erf rondscharrelen. In de zomer staat het grote zwembad weer klaar. De Weeversborch is prachtig gelegen in het Achterhoekse landschap en is gevestigd aan de Weversborgdijk 1 in Aalten,

deweeversborch.nl

Tekst en foto's: Leo van der Linde.

Meer berichten