AD'69 in de aanval
AD'69 in de aanval (Foto: Tom Elferink)

AD'69 vindt weer het net tegen Ulftse Boys, nu 0-3 winst in 5-daagse tweeluik

Aalten - AD'69 had ook vanavond geen enkele moeite met Ulftse Boys. Afgelopen zondag werd UB thuis met 3-2 aan de kant geschoven, vanavond waren de cijfers duidelijker, met maar liefst 0-3 ging AD'69 nu wederom met de 3 punten aan de haal, en verdiend!

Ulftse Boys kon geen enkele keer een vuist maken die verder ging dan de zestienmeter van AD'69. Wel wisten zij de eerste kans van de wedstrijd te creëren en dit schot wist al in de 4e minuut de lat te raken maar daarna was het over en uit vwb de concrete kansen voor Ulft. AD'69 was meer in balbezit maar dat wilde niet zeggen dat zij daar altijd verstandig mee omgingen, te vaak was het onnauwkeurig en daarom leek het een slordige wedstrijd voor beide teams te worden. AD'69 kreeg in de 28e minuut een terechte pingel nadat Dylan Bauhis binnen de zestienmeter lijnen werd neergehaald. Het kostte Bauhuis geen enkele moeite deze kans te verzilveren zodat de 0-1 alvast op het scorebord ging prijken.

In de 39e minuut was AD'69 wederom voor het Ulftse goal te vinden en zou de bal via de keeper tegen de lat zijn einde vinden, in de rebound kreeg Ulft een van de weinige kansen maar deze zou keeper Anthony Ikink met minimale inspanning oplossen. AD'69 zou voordat het naar de kleedkamer zou gaan de voorsprong verdubbelen toen Dylan Bauhuis met een voorzet eerst Nick Ebbers bediende, Ebbers zag dat Djayen Baboe er beter voor stond en liet de bal met een lichte aanraking van richting veranderen zodat Baboe deze voorbij de keeper in het net kon ketsen.

Met een meer dan terechte 0-2 ruststand zou AD'69 zich aan de thee gaan laven. Ulftse Boys kon met die 2-3 kansen niet tevreden zijn en kon slechts met aanvallend voetbal de ban breken echter dat zou geen moment gaan blijken, althans ook in de tweede serie van 45 minuten kon Ulft geen vuist maken waar de verdediging van AD'69 echt moeite meekreeg. Stofzuigers als Thomas Oostrik en de iedere week steeds sterker spelende Luuk Heijink maakten vele pogingen ongevaarlijk en ook good old Tom te Brinke wist samen met Sven Breukelaar de klus te klaren.

Op het langzaam duister wordende hoofdveld van Ulft was het voor het publiek allang duidelijk dat Ulft tegen AD'69 geen potten zou gaan breken en het was helemaal over toen in de 58e minuut een verdediger van Ulft in de zestien een schot met hands zou blokkeren, met een pingel die daarop volgde zou Dylan Bauhuis zijn tweede van de avond scoren zodat het nu wel duidelijk was dat de punten definitief naar Aalten zouden gaan. Na de 0-3 kreeg AD'69 nog meerdere kansen waaronder eentje in de 71e minuut voor Mark Jansink maar dan de 0-3 zou het niet gaan worden.

AD'69 maakt zich nu op voor de uitwedstrijd tegen Keijenburgse Boys op Tweede Paasdag, u weet het veld echt wel te vinden en anders was er nog zoiets als TomTom .

Meer berichten