De Mini Buggy's in actie.
De Mini Buggy's in actie. (Foto: Vanessa Wassink)

Gazonmaaiersrace in Aalten: geslaagde evenement

Aalten - Zondag was het eerste NK mini buggy series van 2019, dit jaar voor het eerst door Stichting Aalten Events georganiseerd, in combinatie met het tweede NK gazonmaaierracen van het seizoen 2019.

Nederlands kampioenschap gazonmaaierracen, verdeeld over 3 klassen (A, B en super standaard). A en B klasse (maximaal 600cc) worden verdeeld naar ervaring  en snelheid. De super standaard (standaard blok, 22 pk) heeft maar één klasse.

Tevens was er het Nederlands kampioenschap mini buggy series (6 tot 12 jaar), verdeeld over 2 klassen (A en B) welke op leeftijd zijn ingedeeld (A = 10-12 jaar, B = 6-9 jaar)

Het was een zonnige en gezellige dag, waarbij het publiek gedurende de dag binnen kwam lopen. Het liep de hele dag lekker door, zowel qua organisatie als het publiek. Een geslaagde dag.

Tractorpulling team Dark Side of the Moon was ook aanwezig en hebben de John Deere uit de 3,6 ton Farm Stock klasse voor het publiek gestart! Dikke rookpluimen kwamen uit de uitlaat. Ze waren aanwezig met de combi en de toeschouwers mochten een kijkje in de trailer nemen. Ook achter de pedalen van de Dark Side mocht plaats genomen worden.

Uitslag gazonmaaierracen special klasse A (Koningsklasse bij het gazonmaaierracen)
1. Ryan Lansbergen
2. Erik Poland
3. Jos ten Brinke (Aalten)

Uitslag gazonmaaierracen special klasse B
1. Freddy Gerritsen Mulkes
2. Ronnie Keus
3. Matthijs Tempert

Uitslag gazonmaaierracen super standaard klasse
1. Peter van den Berg
2. Charles Takken

Uitslag mini buggy series A (10-12 jaar)
1. Jitske de Groot
2. Thijme de Groot
3. Dani van Vught

Uitslag mini buggy series B (6-9 jaar)
1. Peer Penninx
2. Daan Spies
3. Yente de Vries

Meer berichten