AD'69 VR1 kampioen !!
AD'69 VR1 kampioen !! (Foto: Timo vd Linde)

AD'69 vr1 wint met 1-8 bij Zelos vr2 en is kampioen

Aalten - Het moest onze wedstrijd worden vandaag! We kunnen kampioen worden, maar dan moest er wel gewonnen worden. Onze sponsor Jaap Speelziek Opleidingen had er vertrouwen in. Ze hadden geregeld dat hun bus ons naar en van de wedstrijd kon rijden. De gezelligheid begon dus al in de bus op naar Zelhem. Met muziek en zang hielden we onze zenuwen in bedwang. In Zelhem aangekomen bleek onze wedstrijd een kwartier later te beginnen. Dat gaf ons de kans om met een gezellig muziekje een goede warming up te doen.

Precies 13.15 uur begonnen we met de wedstrijd. Bij leiding, spelers en publiek was de spanning te voelen. Daar maakte Zelos direct gebruik van. Na 2 min stonden de dames van AD’69 met 1-0 achter. Dit maakte bij de spelers iets wakker. De dames pakte het spel op en gingen doen waar ze goed in waren, voetballen!! Even waren we nog van slag omdat ons een pure penalty werd afgenomen. Kop weer op en de dames vonden elkaar weer en zorgde dat de bal in bezit bleef en op de plek kwam waar hij moest zijn. Na 3 min kreeg Rosa dan de bal in de voeten, speelde zich vrij en ronde mooi af, 1-1. Direct na de aftrap kreeg Elles de bal al snel aangespeeld en ronde direct af, 1-2. We stonden voor.
Zelos was niet van plan om ons zomaar kampioen te laten worden. Met hard spel, gemene trucjes en een snelle voorhoede probeerden ze bij onze goal te komen en ons te intimideren. De achterhoede stond echter als een huis. Zelos kwam er niet echt door heen.

AD bleef de druk hoog houden en hun spel met elkaar spelen. Iedereen ging er voor en speelde een prima wedstrijd. Na een half uur veel in de aanval, speelde Nienke zich vrij en ronde al vallend af, 1-3. Zelos spel werd harder. Enkele spelers wilden onze dames uit hun spel halen door tikken uit te delen in ribben, rug, enkels of kuiten. Dat hielp ze echter niet. Aquila pakte na zo’n 20 min de bal vanuit de zijkant aan en kreeg de bal hard op doel getrapt. Jammer genoeg werd deze gestopt. Zo waren er verschillende kansjes die jammer genoeg niet in het goal gingen. Het duurde even, toen 10 min voor rust, Rosa de bal aangespeeld kreeg en uit haalde, 1-4. De dames hadden de smaak te pakken. De bal bleef rond te worden getikt, iedereen had zijn taak en voerde deze uit. Dit maakte dat Nienke net voor rust de bal vanuit het middenveld aangespeeld kreeg en de bal netjes afrondde, 1-5. Rust.
Langzaam aan ging het gevoel insluipen dat we echt wel eens kampioen konden worden. Dit leverde naast blijheid ook wel wat traantjes op, want zou het nu wel lukken?? Nog 1 helft te voetballen. Als we doen wat we moeten en kunnen doen, moet het gaan lukken!

Na de rust de afspraak direct weer het spel op te pakken. Dat hoefde niet gezegd want de dames van AD’69 gingen door met waar ze voor rust waren geëindigd. Voetballen!
Iedereen overtrof zichzelf. Iedereen stond volledig in kampioensmodus. Een enkel keer kreeg Zelos toch de bal dicht bij onze goal, maar onze goalie en het team zorgden ervoor dat ze niet tot scoren kwamen. Iedereen deed wat zij moest doen. Ook AD bleef voor de goal van Zelos komen. Mooie voorzetten werden er echter niet ingelopen, wat maakte dat het effe duurde voordat Marlena de kans kreeg en ze rondde mooi af, 1-6. Nog geen vijf min later kreeg Zelos een voorzet niet goed weggewerkt en kopte een Zelosspeelster de bal in eigen doel, 1-7.
Het publiek, de bank met leiding en de speelsters gaan er langzaam in geloven. Zou het echt? Zouden we...? De wedstrijd was nog niet afgelopen. Nog effe door met zijn allen. De bank bereidde zich langzaam voor. Het publiek werd al wat onrustig. Het middenveld legt de bal nog mooi voor goal. Nienke pakt deze op speelt zich vrij en rond al vallend af, 1-8.
De scheidsrechter fluit af! We zijn kampioen!
Wat waren we blij! We hebben het gedaan met elkaar. Door mooi en goed voetbal, zijn we ongeslagen kampioen. Op naar de vierde klasse volgend jaar! Het feestje ging in kleedhok, bus, kantine AD’69, huize te Braake en voor sommige de Hofnar nog ff door! We bedanken onze sponsor Jaap Speelziek opleidingen, het publiek wat er in grote getale was en AD’69 voor alle steun en middelen die we hebben mochten krijgen om het feestje compleet te maken.

Meer berichten