Julie Klein Egelink met pony Ceasar. (foto: Ilona Hendriks)
Julie Klein Egelink met pony Ceasar. (foto: Ilona Hendriks) (Foto: Ilona Hendriks)

Bixiewedstrijd bij Paardensportvereniging

Op zaterdag 20 april wordt er op het terrein van de Paardensportvereniging aan de Hessenweg in Aalten een Bixiewedstrijd voor beginnende wedstrijdruiters met hun pony gehouden.

Aalten - Het is een wedstrijd waar hoofdzakelijk jonge kinderen, uit de regio Achterhoek, met hun pony hun vaardigheid kunnen tonen in het rijden van dressuurproeven. Na de middagpauze kunnen ze ook een parcours springen. In sommige proeven mag de deelnemer begeleid worden en in andere proeven moeten ze zelfstandig een proef rijden. Een deskundige jury zal alle onderdelen waarderen en er is ruimte om deze waardering toe te lichten. Ongetwijfeld weer een spannende dag voor de deelnemers waar ze op een leuke en veilige manier kunnen kennismaken met de wedstrijdsport.

Met deze Bixie wedstrijd is het buitenseizoen voor de pony’s geopend maar het is zeker niet de enige activiteit op het programma. Van 29 april tot en met 2 mei gaat een grote groep leden van de Aaltense ponyclub met hun pony op kamp. Dit jaar is dit opgeslagen bij manege Snorrewind in Markelo, waar alle gelegenheid is voor fijn ponyrijden in de geweldige bossen, maar er is ook ruimte voor allerlei andere ponyactiviteiten en daarvoor is door de jeugdcommissie een uitgebreid en gezellig programma bedacht.

Natuurlijk zijn bezoekers hartelijk welkom tijdens de Bixiewedstrijd. De wedstrijd is gratis te bezoeken. De dressuur begint ‘s ochtends en het springen rond 14.00 uur. Adres: Hessenweg 20 te Aalten.

Kijk voor meer info op: www.paardensportverenigingaalten.nl of bezoek onze facebookpagina.

Meer berichten