Wethouders Martin Veldhuizen en Ted Kok onthullen samen met de Gemeentewerf- en Laborijnmedewerkers het bouwbord bij de Gemeentewerf aan de Derde Broekdijk Aalten.
Wethouders Martin Veldhuizen en Ted Kok onthullen samen met de Gemeentewerf- en Laborijnmedewerkers het bouwbord bij de Gemeentewerf aan de Derde Broekdijk Aalten. (Foto: Leo van der Linde)

Startsein verbouw Gemeentewerf aan de Derde Broekdijk Aalten

Aalten - Donderdag gaven wethouders Martin Veldhuizen en Ted Kok samen met de medewerkers van de buitendienst van de Gemeente Aalten en Laborijn-medewerkers het startsein van de verbouwing van de Gemeentewerf.

Deze werf is toe aan vernieuwing. De panden zijn verouderd, niet duurzaam en te klein sinds de komst van 30 medewerkers van Laborijn. De werf wordt dus verbouwd. Donderdag werd de start hiervoor gegeven door de onthulling van het bouwbord met de namen van de firma's welke deze verbouw realiseren. Wethouder Martin Veldhuizen: "Na de verbouwing is de gemeentewerf volledig gasloos en 100% energieneutraal. Verwarming geschiedt met warmtepompen en 350 zonnepanelen.'' 

Het streven is dat de verbouwing half november dit jaar gereed is. Er komt bij de gemeentewerf zelfs een laadmogelijkheid voor electrische auto's, De verbouwingskosten worden geschat op 1,5 miljoen euro. Ook het terrein wordt opnieuw ingedeeld om ruimte te creëren voor extra parkeerplaatsen en uitbreiding van de fietsenstalling. De bouw wordt uitgevoerd door bouwbedrijf Bepam. Men gaat eerst slopen en vervolgens start men met de werkzaamheden. Na het gezamenlijk onthullen van het bouwbord was er voor iedereen een kop koffie en een saucijzenbroodje.

Tekst: Leo van der Linde

Meer berichten