Halve finale Achterhoek-Cup: RKZVC Beloften-AZSV 1-3

Aalten - AZSV heeft, zonder zich al te veel in te spannen, de finale van de Achterhoek-Cup bereikt. Het behaalde uiteindelijk een eenvoudige overwinning op de beloften van RKZVC uit Zieuwent. AZSV kreeg in de halve finale veel kansen maar moest na een snelle voorsprong nog de gelijkmaker incasseren. Rik van der Eerden stelde later in de wedstrijd orde op zaken en scoorde in de 60e en 92e minuut de 1-2 en 1-3.

AZSV begon goed aan de wedstrijd, dat gespeeld werd op Sportpark Dichteren, en liet de beloften van RKZVC (gemiddelde leeftijd 20 jaar), niet in hun spel komen. Al in de 7e minuut wist Yeftha Nyamsangya een steekpass van Robbin Thuss op waarde te schatten. Hij scoorde binnenkant paal de openingstreffer. Met een (te) laag tempo werd de tegenstander onder druk gezet. Dit resulteerde in diverse kansen voor AZSV. RKZVC keeper Tim Penterman wist zich te onderscheiden door enkele mooie reddingen op inzetten van Robbin Thuss , Erwin Nieuwboer en Rik van der Eerden. Het laatste kwartier van de eerste helft kwam de tegenstander wat meer in de wedstrijd maar tot kansen leidde dit niet. In de rust wisselde trainer Dave de Jong 4 spelers en ging AZSV op jacht naar de 0-2.

Tot verbazing van de 75 toeschouwers wist RKZVC na een mooie aanval de gelijkmaker te scoren. De eerste kans voor dit team maar doelpuntenmaker Jouke Knippenborg was er niet minder blij om. AZSV kon weer opnieuw beginnen en was binnen 2 minuten succesvol. De in de rust ingevallen Kars Vierwind wist goaltjesdief Rik van der Eerden vrij voor de keeper te zetten. Met een mooie volley schoot hij de bal onhoudbaar in de touwen. RKZVC moest in de aanval om de gelijkmaker te forceren en was hier een keer dichtbij. Een half weggewerkte bal van keeper Jelle Jansen kwam voor de voeten van de 26-jarige Tim van Wijngaarden maar deze speler kon hier niet van profiteren. Hierna was het AZSV dat steeds meer ruimte kreeg en uit de diverse mogelijkheden nog één keer scoorde. Nick van Breugel ging diep en een steekpass van Kars Vierwind bereikte hem op de achterlijn. Rik van der Eerden stond klaar om in de blessuretijd simpel de 1-3 te scoren.

In afwachting van de wedstrijd DZC’68 tegen DVC’26, dat op 30 april wordt gespeeld, speelt AZSV de finale op zaterdag 22 juni.

Opstelling AZSV: Jelle Jansen, Freek Mulder (45.Joost Rasing), Max Jansen, Sjoerd Freriks, Yeftha Nyamsangya, Jonathan Goosen (Yordi Orriëns), Sjoerd te Boekhorst (45.Kars Vierwind), Erwin Nieuwboer, Robbin Thuss, Rik van der Eerden, Giovanni Malawau. (71. Nick van Breugel),

Gele Kaarten; Max Jansen en Erwin Nieuwboer (AZSV)

Meer berichten