Karin Meerdink helpt Eline Hengelveld haar eigen persoonlijke sieraad te maken. Rechts Nienke Terhurne. (Foto: Vanessa Wassink)
Karin Meerdink helpt Eline Hengelveld haar eigen persoonlijke sieraad te maken. Rechts Nienke Terhurne. (Foto: Vanessa Wassink)

Onderneemsters pakken sfeervol uit

"De broodjes waren sneller weg dan ik ze kon smeren." Of dit te maken heeft met de Open Dag bij de vrouwelijke ondernemers in Aalten is niet helemaal duidelijk, maar het is een drukte van belang in de HEMA. Aalten heeft veel vrouwelijke ondernemers. Deze dames stonden afgelopen vrijdag vol in de picture tijdens een speciale Open Dag. Iedere onderneming vulde deze bijzondere - en regenachtige - dag op geheel eigen wijze in.

(door Erwin Wamelink)

AALTEN - De ene bui volgt de ander in rap tempo op. Een koude wind waait stevig door het dorp. Voor het museum ligt een ingeklapte roze tafel op de rode loper. Deze roze/rode combinatie treffen we bij alle deelnemers aan de Open Dag aan. Dit feestelijke tafereel geeft wat kleur aan de troosteloze ambiance. Terwijl het in straat erg rustig is, zijn er veel belangstellende in alle winkels te vinden. Het evenement, dat in samenwerking met Stichting Aalten Promotie (SAP) is opgezet, wordt duidelijk omarmd door het publiek .

Hoewel de weersomstandigheden erg hun best doen om het feestje te verstieren, wordt er met een goed gevoel terug gekeken op de Open Dag. "De dag is erg goed verlopen. Jammer van het slechte weer maar ondanks dat was het gezellig druk in de winkels", zegt Laurian Heijerman van Heijerman Optiek. "Leuk om te zien dat er in Aalten zoveel vrouwelijke ondernemers zijn. Op deze manier wordt er inzicht gegeven over wie de personen zijn die bij de winkels horen, hoewel ik de mannen daarin natuurlijk niet wil passeren."

Sieraden maken
Iedere ondernemers besteedt op een andere wijze aandacht aan de Open Dag. Bij Klein Entink Fashion wordt de collectie geshowd aan de hand van een aantal modeshows, bij de verschillende horecagelegenheden gelden eenmalige kortingsacties en bij Meerdink Juweliers kun je, onder toeziend oog van eigenaresse Karin Meerdink, je eigen sieraad maken. Zo ook Eline en Nienke die zichtbaar geconcentreerd knutselen aan hun persoonlijke hangertje.

Extra glans
De Open Dag bij de vrouwelijke ondernemer kreeg extra glans door optredens van de piepjonge talenten van dansschool DanzArte, Zij vertoonden hun danskunsten op wisselende locaties in het centrum. Op verschillende plekken werden de workshops goed bezocht.

Bij lunchroom Broerder&Zuster kon je terecht voor een oer-Achterhoeks bord Karnemelkse Saus. Aan alle doelgroepen werd gedacht. De allerkleinsten kregen een schitterende ballon van clown en ballonkunstenaar Meike en muziekliefhebbers konden hun hart ophalen bij dweilorkest De Kroezenhøkers. Door het enthousiasme van de ondernemers en de diversiteit in het programma kan er met een heel goed gevoel worden terug gekeken op deze Open Dag.

Meer berichten