Leonie en Henk
Leonie en Henk (Foto: Eigen foto)

Anders dan Anders dienst: Verbonden in Licht...

Verbonden in Licht... is het thema van de Anders dan Anders dienst op 31 maart (19.00 uur) in de St Joriskerk in Bredevoort.

Je hebt vakantie en loopt ergens in het buitenland een kerk binnen. En vaak zie je dan langs de muren allerlei afbeeldingen: de kruisweg. Veertien afbeeldingen, soms geschilderd, maar ook wel eens in beeldhouwwerk of houtsnijwerk. De afbeeldingen, ook wel statiën genoemd, brengen de lijdensweg van Jezus in beeld. In de katholieke traditie wordt op Goede Vrijdag in de Parochiekerk langs de statiën gelopen terwijl het lijdensverhaal wordt gelezen.

''Omdat het bijna Pasen is kijken wij ook vast vooruit: In de Anders dan Anders dienst staan we samen met Marit Arink aan de hand van de Kruisweg van priester en kunstenaar Sieger Köder stil bij verschillende thema’s die hier naar voren komen. Leonie van den Berg en Henk Lips geven hierbij een prachtige muzikale invulling. Alles bij elkaar luisteren we niet alleen naar het lijdensverhaal, maar beleven we het van binnen uit. We zijn Verbonden in Licht”.

Meer berichten