Foto: Cor Hinkampinfo@hinkamp.com

AZSV verzuimt koploper Staphorst op nederlaag te trakteren

Aalten - Geen van de 800 bezoekers op sportpark Villekamp had na een half uur gedacht dat AZSV koploper Staphorst op een nederlaag zou kunnen trakteren. De ploeg van oud-AZSV trainer Dennis van Toor stond na 12 minuten op 0-2 en de 0-3 was dichterbij dan een doelpunt van de thuisclub. Toch rechtten de roodwitten de rug, scoorden twee keer en waren na afloop de morele winnaar, al levert dit feit geen punten op.

AZSV begon slecht aan het duel met de koploper. De gasten uit de kop van Overijssel zetten meteen veel druk en maakten het de achterhoede van de Aaltenaren bijzonder lastig. Al na twee minuten ging een volley van Martijn Brakke net naast het doel van Jasper te Kolste en na zeven minuten ging de bal op de stip bij AZSV. Jonathan Goosen pakte Mark Schra licht vast in het strafschopgebied en gaf scheidsrechter Paarhuis uit Hellendoorn een aanleiding om te fluiten. Paarhuis die buiten het strafschopgebied graag als Nijhuis heel veel wil laten doorgaan en dan voor dergelijke duels zelden fluit, legde nu de bal heel makkelijk op de stip. Martin van 't Ende pakte dit cadeautje uit en liet Jasper te Kolste van elf meter kansloos, 0-1. Kort daarna redde Jasper te Kolste goed op een schot van Martijn Brakke, maar nog geen 20 tellen later lag de bal opnieuw in het netje. Een diepe bal van Reinier Crediet werd door topscorer Martijn Brakke goed tegendraads ingekopt en de ploeg van Dennis van Toor stond op 0-2. Daarna leek het wachten op de nekslag, maar een schot van Mark Schra ging over en een verre ingooi van Martin van 't Ende werd net gemist door Martijn Brakke.

Pas na een half uur kreeg AZSV de eerste kans. Een pass van Erwin Nieuwboer kwam bij Joost Rasing terecht. De van een enkelblessure herstelde Rasing zag zijn inzet gekeerd door doelman René Oosterhof. Oosterhof pakte ook een vrije trap van Sjoerd te Boekhorst en hij zag een inzet van Niek te Veluwe van de lijn gehaald worden door Mark Veldmate. Aan de andere kant ging een omhaal van topscorer Brakke naast het doel van AZSV. De Aaltenaren kwamen vijf minuten voor de pauze terug in de wedstrijd. Bij een ouderwetse scrimmage waren er inzetten van Rik van der Eerden, Niek te Veluwe en Erwin Nieuwboer, totdat de bal voor de voeten kwam van Sjoerd te Boekhorst, die van dichtbij de gelijkmaker scoorde, 1-1.

Na de pauze was de eerste kans voor Staphorst. Pim de Jong gaf een mooie steekpass op Martijn Brakke, maar Jasper te Kolste redde goed. Daarna had de koploper een half uur langs niets meer te vertellen. AZSV ging op jacht naar de gelijkmaker en kreeg hiervoor voldoende kansen, maar doelman René Oosterhof verkeerde in bloedvorm. Erwin Nieuwboer legde goed terug op Joost Rasing, maar Oosterhof keepte attent en plukte de bal van de voeten bij Rasing. Een schot van Rik van der Eerden ging naast en een lange trap van Jasper te Kolste kwam voor de voeten van invaller Nick van Breugel. Hij kapte Jordi Lemmens goed uit, maar schoot daarna vrij voor Oosterhof ver naast. Een minuut later was er een fantastische actie van Joost Rasing door het centrum van de verdediging bij Staphorst, maar René Oosterhof ranselde diens schot uit het doel. Even later mocht Oosterhof zich opnieuw onderscheiden bij een schot van Erwin Nieuwboer, maar in de 72e minuut was hij kansloos op een volley van Rik van der Eerden. Hij controleerde een mooie pass van Kars Vierwind en voordat de bal op de grond kwam scoorde hij met een strakke volley de meer dan verdiende gelijkmaker, 2-2. AZSV rook bloed en ging door op jacht naar de winnende treffer. Na een corner van Yordi Orriëns schoot Max Jansen over, maar de roodwitten kropen door het oog van de naald toen Yeftha Nyamsangya niet goed timede bij een voorzet van Reinier Crediet en de bal voor de voeten van Martijn Brakke kwam. De anders zo koele topschutter faalde nu oog in oog met Jasper te Kolste, die als winnaar uit duel naar voren kwam. Daarna claimde AZSV nog een strafschop bij een inzet van Joost Rasing, waarbij Jordi Lemmens hands leek te maken maar scheidsrechter Paarhuis zag hierin geen strafschop. De ploeg van Dave de Jong bleef jagen op de winsttreffer, maar die viel niet meer. Na het laatste fluitsignaal van Paarhuis maakte Erwin Nieuwboer nog een opmerking naar de leidsman en zag direct rood. De scheidsrechter die zelf verbaal tijdens de wedstrijd ook niet altijd spelers op een nette manier van repliek dient, vond deze opmerking in zijn richting te ver gaan. Daarmee kwam er een einde aan een tumultueus duel die uiteindelijk geen winnaar opleverde.

AZSV bleef op de zesde plek in de hoofdklasse B en Staphorst zag Excelsior'31 en Sparta Nijkerk weer dichterbij komen. Komende zaterdag gaat AZSV op bezoek bij SVZW, maar dinsdagavond wacht eerst de kwartfinale van de Achterhoek Cup. Om 20.00 uur treedt AZSV dan aan tegen Witkampers in Laren.

AZSV-Staphorst 2-2 (1-2). 8. 0-1 Martin van 't Ende (pen).  12.  0-2 Martijn Brakke. 40. 1-2 Sjoerd te Boekhorst. 72. 2-2 Rik van der Eerden. 

Scheidsrechter M.G. Paarhuis uit Hellendoorn gaf na afloop van de wedstrijd een rode kaart aan Erwin Nieuwboer van AZSV.

Opstelling AZSV: Jasper te Kolste, Freek Mulder, Max Jansen, Jonathan Goosen (60. Yeftha Nyamsangya), Yordi Orriëns, Niek te Veluwe, Kars Vierwind, Joost Rasing, Erwin Nieuwboer, Sjoerd te Boekhorst (46. Nick van Breugel), Rik van der Eerden.

Opstelling Staphorst: René Oosterhof, Thijs Gerlofs, Ewald Koster, Reinier Crediet, Mark Veldmate, Martin van 't Ende (89. Pascal Mulder), Martijn Brakke, Jordi Lemmens, Pim de Jonge, Mark Schra (78. Ferdi ter Avest), Mike Reuvers (78. Rob Mijnheer).

Meer berichten