Einde aan 'World Wide Waiting'

Aalten - Het is een drukte van belang bij De Neeth in Barlo. Bobo's en hoogwaardigheidsbekleders uit heel de regio zijn naar Aalten gekomen om de drie miljoenste glasvezelaansluiting in Nederland te vieren. Zelfs staatssecretaris Mona Keijzer (Economische zaken en Klimaat) nam de moeite om vanuit Den Haag naar de Achterhoek te komen. "Voor een feestje stap ik altijd in de auto."

(door Erwin Wamelink)

Boerderij de Neeth is gekozen als locatie voor de drie miljoenste glasvezelaansluiting in Nederland. Of de Neeth daadwerkelijk nummer drie miljoen is blijft natuurlijk de vraag, maar een kniesoor die daar op let. Het is in ieder geval een schitterende locatie om deze bijzondere mijlpaal te vieren. Het officiële gedeelte van de middag vond plaats in de koeienstal. Tussen het gekletter van de plassende koeien door, nam staatssecretaris Keijzer het woord. "We zijn hier op een boerderij, dat rook ik al toen ik uit mijn auto stapte. Mijn moeder heeft mij altijd geleerd dat de boerderijlucht heerlijk ruikt."

Patrick Frenken, eigenaar van de Neeth, vertelt met trots: "Jullie zijn vandaag bij de leukste boerderij van de Achterhoek. De Neeth is niet alleen een boerderij, ook een zorgboerderij, een pannenkoekenhuis en binnenkort een camping. Met deze aansluiting hebben we volledige aansluiting met de hele wereld."

We lopen voorop
Glasvezel Buitenaf, dat zich bezighoudt met de aanleg van glasvezel in buitengebieden, hoopt de komende jaren alle 300.000 adressen in het buitengebied van glasvezel te voorzien. Inmiddels is Glasvezel Buitenaf ruim over de helft. Volgens Keijzer is dit een hele goede zaak. "Snel internet is gewoon een basisbehoefte geworden. Vroeger spraken we nog wel eens over World Wide Waiting in plaats van World Wide Web, de komende jaren moeten we er voor zorgen dat heel Nederland is voorzien van snel internet. We lopen voorop als het gaat om internet. In 1988 waren we het eerste land met internet voor iedereen. Pas als ik naar het buitenland ga, merk ik hoe goed we het hier voor elkaar hebben. Nu wordt het tijd dat we voor alle Nederlanders een eind maken aan World Wide Waiting. Daar gaan we, zand erover!"

Mona-toetjes
De minister voegde vervolgens de daad bij het woord. Samen met Peter Drenth, gedeputeerde van de provincie Gelderland, Michiel Admiraal, directeur van Glasvezel Buitenaf en Patrick Frenken stak ze de schep in de grond, waarmee de aanlag van de drie miljoenste glasvezelaansluiting werd gesymboliseerd. Nadat het officiële gedeelte vlotjes was afgewerkt, was er nog voldoende tijd om na te borrelen. Patrick Frenken was in alle drukte op zoek naar de staatssecretaris, die hij nog twee authentieke Mona-toetjes lepels in de handen wilde drukken. Zoals Mona Keijzer in het begin al aangaf, houdt ze wel van een feestje, dus was nog aanwezig om het geschenk dankbaar in ontvangst te nemen.

Meer berichten