Cursus moestuinieren voor beginners bij NatuurlijkBUITEN
Cursus moestuinieren voor beginners bij NatuurlijkBUITEN (Foto: Anna Kemp)

Biologisch moestuinieren

Sinderen - Het zelf kweken van groenten en kruiden is populairder dan ooit. Steeds meer mensen fantaseren er over. Maar hoe pak je dat aan? NatuurlijkBUITEN organiseert op zaterdag 23 februari de cursus 'biologisch moestuinieren op een vierkante meter' voor beginners.

Bij het aanleggen van een moestuin komt meer kijken dan grond, mest en zaden. Voor wie geen (grote) tuin heeft biedt een-vierkante-meter-bak uitkomst. Wie klein begint heeft de meeste kans op succes.
Het gaat erom dat u ervaring opdoet. Met behulp van een raamwerk wordt de bak verdeelt in vakjes van 30 x 30 centimeter. In elk vakje worden biologische zaden gezaaid die uitgroeien tot spinazie, radijs, raapstelen, rucola, rode bietjes, etc. Het opzetten van de bak, bemesting, het zaaien, opkweken, oogsten, mogelijke ziekten en onkruiden komen aan de orde tijdens het theorie gedeelte.
De opbrengst is verbluffend. Het is echt genieten van zelf gekweekte, verse èn gezonde groenten uit je eigen tuin!

Bijzonderheden
Kosten: € 55,- Inclusief biologische zaden om thuis aan de slag te gaan, koffie of thee met speltkrentenwegge en een reader met tips. Maximaal 12 personen.

De cursus wordt gegeven bij NatuurlijkBUITEN, Toldijk 11, 7065 AL Sinderen. Informatie of aanmelden: info@natuurlijkbuiten.nl

Meer berichten