Mama Café met als thema 'Spraak- en taalontwikkeling bij kinderen 0 - 6 jaar'

Aalten - Op woensdagmorgen 20 februari zijn logopedisten Loes Arts en Anita Molenveld van de Praatmaat Groep uitgenodigd bij het Mama café in de Bibliotheek Aalten. Zij vertellen wat je op een bepaalde leeftijd bij kinderen mag verwachten op het gebied van taal- en spraakontwikkeling, daarnaast geven zij tips en adviezen om zelf mee aan de slag te gaan.

Maak jij je weleens zorgen over de spraak of taal van je kind? Wat mag je eigenlijk verwachten van een kind op een bepaalde leeftijd? Wat zijn belangrijke voorwaarden om te komen tot een goede spraak en taalontwikkeling? Wat kun je hier als ouder/ verzorger in betekenen? En wat is een TOS (TaalSpraakStoornis) eigenlijk? De logopedisten van de Praatmaat Groep geven antwoord op al deze vragen en meer. Je krijgt tal van tips en adviezen om zelf mee aan de slag te gaan.

De Praatmaat Groep is gespecialiseerd in het (vroegtijdig) signaleren, onderzoeken en behandelen van problemen op het gebied van spraak, taal, stem en gehoor. Enkelen van de logopedisten van de Praatmaat Groep hebben zich verder verdiept in de taal- en spraakontwikkeling bij jonge kinderen.

Kinderen beginnen met praten wanneer ze eraan toe zijn. Het is goed als ouder/verzorger voldoende voorgelicht te zijn om een eventuele taalstoornis te herkennen. Je kunt dan direct op zoek naar hulp.

Nieuwsgierig? Kom dan op woensdag 20 februari naar het Mama Café in de Bibliotheek Aalten, Hogestraat 10, van 10.30 tot 11.30 uur (inloop vanaf 10.00 uur). Deelname is gratis, iedereen is van harte welkom.


 

Meer berichten