Vernieuwd Sportpark Zuid decor van Open Aaltens Kampioenschap Veldrijden

Ook dit jaar vindt in januari het traditionele Open Aaltens Kampioenschap Veldrijden weer plaats. Anders dan voorheen wordt dit kampioenschap niet gehouden op de Ringkampsbulten, maar op het vernieuwde Sportpark Zuid. Op dit sportpark is voor De Peddelaars een schitterend fietsparcours neergelegd, maar wat velen niet weten is, dat er ook een mooie crossbaan voor het veldfietsen is gerealiseerd. Op deze nieuwe crossbaan zal op 20 januari het OAK 2019 verreden worden.

Open kampioenschap

Zoals de naam van het evenement al aangeeft is het een “open” kampioenschap, zodat fietsliefhebbers uit de gehele regio welkom zijn. De wedstrijd wordt opengesteld voor zowel mountainbikers als veldcrossfietsers met en zonder licentie, die gezamenlijk de strijd aangaan op dit mooie nieuwe parcours op Sportpark Zuid. Voor iedere categorie wordt een afzonderlijk klassement opgemaakt en de best genoteerden kunnen een leuke prijs tegemoet zien. Ook dit jaar wordt er weer een apart damesklassement verreden. Zij zullen als groep afzonderlijk starten en kunnen onder elkaar strijden voor het kampioenschap.

Iedereen is welkom

Het evenement vindt al een aantal jaren plaats en het aantal deelnemers groeit ieder jaar gestaag. ‘Het zijn niet alleen de ervaren wedstrijdfietsers die deelnemen, maar we zijn juist zeer verheugd over het groeiende aantal deelnemers zonder wedstrijdervaring, die het gewoon leuk vinden hun krachten te meten met vrienden en kennissen’, aldus de organisatie.

Dus denk je geen gooi naar de prijzen te kunnen doen? Geef je dan vooral op, want meedoen is belangrijker dan winnen: Iedereen is welkom!

Wat moet je weten

Het kampioenschap vindt op 20 januari plaats op Sportpark Zuid en begint om ongeveer 13.30 uur. De wedstrijd duurt 35 minuten en een extra ronde. Inschrijven is gratis en dit kan op de dag van de wedstrijd. Voorinschrijven kan ook via e-mail: fam.vreeman@planet.nl. Omkleedruimte en douchegelegenheid zijn op het sportpark aanwezig.

Meer berichten