Filmhuis Bredevoort vertoont Bankier van het Verzet

Op zaterdag 12 januari wordt in kulturhus ’t Grachthuys, de film “Bankier van het Verzet” vertoond. Het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld.

Als bankier Walraven van Hall (Barry Atsma) in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall (Jacob Derwig), bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd. Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden en het leven van het bankier van het verzet.
Bankier van het Verzet is het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld.

Aanvangstijd: 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur
Locatie:         't Grachthuys, Kruittorenstraat 1, in Bredevoort

Entree:         € 6,00

Voor deze film kunt u ook gebruik maken van een film + diner arrangement in de brasserie van 't Grachthuys voor de vriendenprijs van 20 euro.

.

Meer berichten