Muziekvereniging Crescendo IJzerlo en CGV Aktief verleenden medewerking aan de opening
Muziekvereniging Crescendo IJzerlo en CGV Aktief verleenden medewerking aan de opening (Foto: PR OAB IJzerlo)

Multifunctionele zaal 't Dorpshuus IJzerlo officieel geopend!

Het is gelukt! Het ambitieuze plan van Ons Aller Belang (OAB) IJzerlo om het hele Dorpshuus te renoveren en aan te passen aan de eisen van deze tijd is na jaren van plannen maken en na veel voorbereiding én uitvoering volledig voltooid. Op vrijdag 4 januari ’19 werd de zaal officieel geopend. Voor het bestuur van OAB een moment van grote dankbaarheid.

IJzerlo - Voor de realisatie van de 2e fase van de verbouwing – de nieuwbouw van een multifunctionele zaal – werd door Wilma Winkelhorst, voorzitter van OAB, een dankjewel uitgesproken naar de gemeente Aalten die vanaf het begin heeft meegedacht en een flinke financiële duit in het zakje heeft gedaan. Daarnaast werden alle betrokken financiële beslissers bedankt, zodat de maximale aanvraag uit het Leader Fonds werd gehonoreerd. Daarmee was bijna de helft van het benodigde bedrag voor fase 2 bij elkaar.

Maar dit is vooral gelukt omdat OAB deze beide overheden kon overtuigen van de enorme eigen inbreng van de eigen buurtschap. De bouw werd financieel gesteund door de eigen IJzerlose verenigingen, het IJzerlo’s bedrijfsleven, de donateurs van de stichting ‘Vrienden van ’t Dorpshuus’ en niet te vergeten het vele vrijwilligerswerk (ruim 2000 uur!). Samen met het Oranje Fonds en het VSB Fonds werd een eigen aandeel van ruim 53% zelf ingebracht voor de financiering.

Dankbaar
Naast al die financiële toezeggingen was de inzet van vele vrijwilligers essentieel voor het slagen van het hele project. Namens OAB een enorme dank aan de verenigingen die alle overlast van verplaatsen van activiteiten en verhuizen van spullen tijdens een rommelige periode voor lief genomen hebben. Aan de buren en de beheerder, voor het accepteren van de overlast.

Het Dorpshuus is af en daarmee kunnen ze in IJzerlo de toekomst in, met een prachtige multifunctionele accommodatie. IJzerlo gaat de plannen voor noaberschap en sociale samenhang waarmaken, want de verenigingen kunnen vooruit en alle bestaande en nieuwe initiatieven om elkaar te ontmoeten en samen de leefbaarheid in de buurtschap hoog te houden én te verbeteren kunnen binnen deze prachtige accommodatie een plek vinden!

Meer berichten