Winnaar van 'de Pompe', de organisatoren van de Zomerconcerten op 't Zand Bredevoort.
Winnaar van 'de Pompe', de organisatoren van de Zomerconcerten op 't Zand Bredevoort. (Foto: Leo van der Linde)

Organisatie Zomerconcerten winnaar van 'de Pompe' tijdens Nieuwjaarsreceptie Bredevoort

Vrijdagavond werd de Nieuwjaarsreceptie voor de inwoners van Bredevoort en omgeving gehouden in 't Grachthuys, Bredevoort. Eén van de onderdelen vormt de uitreiking van 'de Pompe'. Een prijs voor een persoon, vereniging of organisatie welke zich verdienstelijk heeft gemaakt in het stadje. Er waren dit jaar liefst elf genomineerden.

(door Leo van der Linde)

Bredevoort - Winnaar werd de organisatie van de Zomerconcerten voor het organiseren van prachtige concerten op 't Zand. Deze zomerconcerten zijn al vele jaren een enorm succes in Bredevoort. Na het jaaroverzicht gepresenteerd door Ap te Winkel en een toespraak door wethouder Hans te Lindert werden de genomineerden voorgesteld. Aanvankelijk waren er tien genomineerden. Er kwam nog een kandidaat bij, namelijk oud-burgemeester Bert Berghoef. In Bredevoort is veel waardering voor de onlangs vertrokken oud-burgemeester. In de nominatie had men lovende woorden voor hem: 'sympathiek, eerlijk en oprecht'. Daarom stelde men hem kandidaat. De oud-burgemeester kon helaas vrijdagavond niet aanwezig zijn.

Genomineerd waren Erik Grijsen voor zijn activiteiten voor Bredevoorts Belang, de VVV en de Energie Coöperatie Bredevoort. Irma Verwaaijen voor jarenlange activiteiten onder andere DeMB, de kerk en Kulturhus (programmaraad), de Vrijwilligers van de Koppelkerk voor het in stand houden en op de kaart zetten van de Koppelkerk, alle vrijwilligers van Bredevoort. De Energie Coöperatie Bredevoort voor duurzame energie. BREM, ze zorgen voor werk en bedrijvigheid in en rond Bredevoort. Het bestuur van Gymnastiekvereniging Prinses Margriet voor het in stand houden van deze vereniging in een heel moeilijk jaar. Antoon van Wezelf en Geert Scholten voor hun inzet om de Slingeplas te behouden en de actieve rol die ze spelen in het maken van plannen. Hengelsportvereniging 'De Slinge' voor het redden van vissen uit de beken en de Kleine Gracht tijdens de lage waterstand door de extreem warme zomer. Bert Berghoef, oud-burgemeester en de uiteindelijke winnaar: de organisatie van de Zomerconcerten.

Deze organisatie ontving uit handen van de winnaars van vorig jaar: de organisatoren van de Borghman Ronde van Bredevoort 'de Pompe'. Dit is een wisseltrofee, voorstellende een beeldje van de stadspomp van Bredevoort. Irma Verwaaijen kreeg van Luci Aversteeg een sieraad, een wensschelpje, voor het vele werk wat ze gedaan heeft. Het uitreiken van dit sieraad gaat wellicht een jaarlijkse traditie worden.

Meer berichten