Wethouder Joop Wikkerink en Sylvia Heijnen, directeur van de Koppelkerk, schreven zelf ook mee.
Wethouder Joop Wikkerink en Sylvia Heijnen, directeur van de Koppelkerk, schreven zelf ook mee. (Foto: Leo van der Linde)

Schrijfmarathon Amnesty in Koppelkerk

Zaterdag vond de Schrijfmarathon voor Amnesty International plaats in de Koppelkerk Bredevoort. Deze werd geopend door wethouder Joop Wikkerink van de Gemeente Aalten.

(door Leo van der Linde)

Bredevoort - Bij deze schrijfmarathon schrijft men brieven en kaarten aan verschillende overheden en aan mensen die ten onrechte gevangen zitten zonder proces of zonder uitzicht. De boodschap is: iedereen heeft recht op een eerlijk proces. Mensen die ten onrechte vastzitten wordt een hart onder de riem gestoken. Deze actie is bedoeld voor gewone burgers die opkomen voor andere gewone burgers.

Joop Wikkerink: "In de gemeente Aalten houden we al tientallen jaren deze schrijfmarathon, in het kader van omzien naar elkaar. De Schrijfmarathon wordt altijd gehouden in de periode rond de Dag van de Mensenrechten, jaarlijks op 10 december".

Joop Wikkerink schreef zelf ook een aantal kaarten en brieven. Ook Sylvia Heijnen, directeur van de Koppelkerk, schreef mee. Vorig jaar werden ruim 70 brieven en kaarten geschreven tijdens de Schrijfmarathon in de Koppelkerk. Voor iedere briefschrijver stond een kop koffie of thee klaar. Er was behoorlijk wat belangstelling voor dit gebeuren.

Meer berichten