Foto: Welgemoed

Bredevoort in Kerstsfeer op 15 december

Ook dit jaar is er weer een gezellige kerstmarkt bij de St. Joriskerk op de Markt in Bredevoort. Er heeft zich weer een gevarieerd aantal standhouders aangemeld voor deze sfeervolle markt.

Bredevoort - Naast een aantal plaatselijke verenigingen en instellingen die allerlei winterse artikelen aan de man proberen te brengen om zo hun verenigingskas te spekken, staan er ook particulieren en bedrijven met een gevarieerd aanbod van seizoenproducten; kerstaccessoires en -decoraties, winter-tuin artikelen, kaarten, sierraden, luxe lekkernijen, en nog veel meer. Maar ook de inwendige mens mag niet vergeten worden: erwtensoep, glühwein, hete chocolade, warme snacks en oliebollen zullen net als andere jaren volop te verkrijgen zijn.

Er zijn kramen in kerstsfeer, door en voor de Protestantse Gemeente van Bredevoort met amaryllisbollen en een gebakkraam, die men graag wil vullen met uw eigengemaakt gebak.
Ook aan vuurkorven ontbreekt het niet. Mellow Brass zorgt voor vrolijke klanken buiten op de markt. In de St. Joriskerk worden miniconcerten verzorgd door o.a. H.A.N.S. met zang en gitaar, muziekband DeMB en het popkoor Dazzle uit Dale. Bezoekers zijn welkom van 15.00 tot 20.00 uur.

Buitenplaats Welgemoed in kerstsfeer
En mocht u nog tijd over hebben, dan kunt u een bezoek brengen aan het Kerstdorp op Buitenplaats Welgemoed aan de rand van Bredevoort. Dit ligt op loopafstand, maar u kunt ook gratis mee met de huifkar, die pendelt van de Kerstmarkt naar Welgemoed en weer terug, en dat is een belevenis op zich. Welgemoed is helemaal in kerstsfeer gehuld, met verlichte kerstbomen, een vallende ster, kerststallen en kerstgroepen, Lemax- en MyVillage kerstdorpen en berglandschappen, bewegende taferelen, treintjes, etcetera. Er is een haardvuur onder de overkapping en vuurkorven in de boomgaard met diverse lichtobjecten en kerstfiguren. Bezoek Bredevoort in Kerstsfeer op 15 december aan de Prins Mauritstraat 11 tussen 16.00 en 20.00 uur.

Meer berichten