Ook buiten tientallen meters met wachtenden voor Jumbo Leussink, Aalten.
Ook buiten tientallen meters met wachtenden voor Jumbo Leussink, Aalten. (Foto: Leo van der Linde)

Verkoop Monopolyspel Gemeente Aalten groot succes

Aalten - Tientallen meters lange rijen belangstellenden stonden zaterdagmiddag al minstens een half uur voor de start van de verkoop van het Monopolyspel van de Gemeente Aalten te wachten bij de Jumbo-vestiging in Aalten.

(door Leo van der Linde)

Aalten - Om 12.30 uur mocht burgemeester Anton Stapelkamp het Monopolyspel in ontvangst nemen van supermarkteigenaar Tijn Leussink van Jumbo Aalten. In Dinxperlo was de verkoop van het Monopolyspel daarvoor al van start gegaan. Hierbij was burgemeester Stapelkamp ook aanwezig. Ook hier was veel belangstelling. Burgemeester Stapelkamp vindt de uitgave van het spel een mooi initiatief. Stapelkamp: "Er zijn zo'n 2000 spellen besteld door de inwoners uit de Gemeente Aalten en dit betekent dat tien procent van de gemeentelijke bevolking het spel in huis heeft. Kortom er is veel animo voor het spel. Zelfs de vier sportterreinen in de gemeente Aalten zijn opgenomen in het spel".

Aan de inwoners van de gemeente Aalten is gevraagd om door te geven welke straten er in het spel moeten komen. Hier werd goed op gereageerd en men heeft een keuze gemaakt voor straten uit Aalten, Bredevoort en Dinxperlo. De buurtschappen van de gemeente Aalten zijn niet vergeten. Zes fotografen hebben meegewerkt met het aanleveren van foto's voor het Monopolyspel. Speciale dank ging uit naar Erna Hiddink. Zij benaderde de fotografen en had een grote rol in de realisatie van het spel. De Jumbo-spaaractie was zo succesvol dat men aan 1000 spellen niet genoeg heeft.

Sparen
Supermarkteigenaar Leussink en Arentz hebben een afspraak gemaakt met producent Hasbro dat ze meer spellen geleverd krijgen en iedereen de kans krijgt om het spel te bemachtigen. Op zaterdag en zondag werden de spellen uitgeleverd aan de klanten die ervoor gespaard hebben. Daarna is het spel, zolang de voorraad strekt, voor iedereen te koop. Voor het inleveren van een volle spaarkaart is het spel te koop voor € 29,95. Wanneer de eerste serie is uitverkocht, kan men via een speciale website het spel bestellen en betalen. De prijs is dan € 49,95 zonder spaarkaart. Het spel wordt dan eind januari, begin februari 2019, thuisbezorgd. Conclusie is dat het spel een schot in de roos is.

Meer berichten