Foto: PR

Veel animo voor eerste 'Ik mis je-wandeling'

Het heeft iets bijzonders om samen te zijn wanneer we dierbaren missen die er niet meer zijn. Er voor elkaar zijn binnen de gemeenschap van Bredevoort. Op zondag 25 november werd daarom de eerste 'Ik mis je-wandeling' in Bredevoort gehouden.

Bredevoort - Om half drie kwamen tientallen mensen samen rond een vuurkorf op 't Zand. Na een kort welkom wandelde het gezelschap door het Vestingpark. Bij de Lourdesgrot werd halt gehouden. Hans de Vries zong enkele mooie liederen over gemis. Er werd een lichtje ontstoken voor alle geliefden die ergens anders dan in Bredevoort een rustplek hebben.

Daarna ging het verder naar de begraafplaats Kloosterhof. Jochem ter Haar uit groep 7 droeg een gedicht voor. Ieder kreeg een graflicht om te plaatsen bij het graf of de urnplek van een geliefde. Daarna kreeg men een tekening mee, gemaakt door leerlingen van groep 7 van 't Bastion. De middag werd afgesloten bij het Grachthuys met koffie of thee met iets erbij, aangeboden door GUV Uitvaartverzorging.

Dank aan initiatiefnemers Protestantse Gemeente Bredevoort, rooms-katholieke geloofsgemeenschap Sint Georgius, GUV Uitvaartverzorging, basisschool 't Bastion, 't Grachthuys, en Bredevoorts Belang. De belangstelling was groter dan initiatiefnemers hadden verwacht. Voldoende aanleiding om alvast vooruit te kijken naar een vervolg in 2019.

Meer berichten