Voorpagina M&P Kunstkalender 2019
Voorpagina M&P Kunstkalender 2019 (Geschilderd door Wendy van den Broek/Fotografie: Nico van Ast)

Twaalf prijswinnaars bij Messink & Prinsen teken- en schilderwedstrijd

Aalten - Twaalf prijswinnaars kent de jaarlijkse Messink & Prinsen teken- en schilderwedstrijd. Centraal thema was de verbeelding van een boekscène of –personage. Zaterdag 17 november reiken Jos van Loon en Maaike Prange de eerste Messink&Prinsen Kunstkalender aan de winnaars uit.

Onder de noemer Boek op Doek organiseerde Messink & Prinsen ook dit jaar weer een teken- en schilderwedstrijd. 26 Amateurkunstenaars zonden hun mooiste werk in om kans te maken op een plekje in de Kunstkalender 2019. Een jury van vijf professionele en amateurkunstenaars selecteerde vervolgens 12 werken. De kalender is gedrukt in een oplage van 250 exemplaren en vanaf 9 november in de winkel en online te koop.

Nieuwsgierigheid was de aanleiding voor het bijzondere wedstrijdthema. Jos en Maaike waren namelijk reuze benieuwd naar de verbeelding van romanscènes en -personages. Want lezen wakkert de fantasie aan. En ondanks dat de scènes en personages niet in film, foto of tekening verbeeld zijn, weet je als lezer/lezeres tóch hoe ze eruit zien.

Meer berichten