Foto: Vanessa Wassink

Broeder & Zuster: koken zonder zakjes en pakjes

Aan de Landstraat 33 in Aalten is sinds dit voorjaar Broeder & Zuster gevestigd. Men kan er genieten van ontbijt, koffie, thee of een vers sapje, een stuk taart, een verrassende lunch, borrel of een lekkere daghap. Voor de passant met haast zijn de hapjes en drankjes to-go te bestellen. De menukaart wisselt vanwege het gebruik van seizoensproducten zeker vier keer per jaar. Bij Broeder & Zuster staat lekker en puur eten centraal.

(door Corry Florijn)

AALTEN – Zila en Kayra Ertunç, geboren en getogen in Aalten en afkomstig uit een ondernemende familie, hebben in de regio ruime horeca-ervaring opgedaan, o.a. bij Grand Café Markt 5 in Lichtenvoorde. Van jongs af aan was er de interesse voor vers eten met pure ingrediënten. "Mijn moeder maakte altijd de lunch en dat was nooit gewoon een broodje kaas."

Kayra is voornamelijk actief in de keuken, Zila in de bediening. Kayra kookt creatief en puur op smaak, en maakt graag gebruik van streekproducten. Geen pakjes, zakjes en zo min mogelijk E-nummers. Veel van de ingrediënten komen uit de tuin van de woonboerderij van moeder in Vragender.

In het pand aan de Landstraat 33 was voorheen schoenwinkel Ebbers gevestigd. Er moest flink geklust worden maar dat resulteerde uiteindelijk in een uitnodigende en eigentijdse eetgelegenheid met binnentuin.

Alle gerechten op de kaart – er zijn plannen om meer dinergerechten toe te voegen – zijn zelf gemaakt en er is dus eenvoudig in te spelen op wensen van de klant. Ook catering is mogelijk en voor groepen kan er op locatie bezorgd worden.

Wat maakt ondernemen speciaal?
"We willen de mensen positief verrassen door wat anders, iets unieks, te brengen."

Waar kent men je nog meer van?
Zila: "Van AZSV en AD'69. Verder heb ik zwem- en gymles gegeven en voetbaltraining." Kayra is in haar vrije tijd het liefst met de vriendengroep, op een terrasje bijvoorbeeld.

Wat is je grootste ergernis?
Kayra: "Ik erger me aan het gebruik van dubbele verpakkingen. Onnodig." Zila: "Ik heb een hekel aan onrecht, oneerlijkheid, mensen die dingen de wereld in brengen die er niet zijn."

Waar ga je graag uit?
Broer en zus gaan beide graag uit met vrienden en komen "zo'n beetje overal in de regio." Vooral Lichtenvoorde trekt. "Het is er gezellig en er is altijd wat te doen. Aalten krijgt dat gelukkig ook steeds meer."

Wie bewonder je?
Kayra: "Marike Bol. Ze heeft het fantastische kookboek Oh My Pie geschreven met glutenvrije bakrecepten."

Wat is de beste raad die je ooit kreeg?
Zila: "Altijd in je zelf blijven geloven. Heb daar vertrouwen in." Kayra: "Werk keihard en geniet daarna volop."

broeder-zuster.nl

Meer berichten