CRDL voor mensen met dementie Jubilerende Stichting geeft jarig Careaz Dr. Jenny bijzonder cadeau

Vorige week werden twee feestjes tegelijkertijd gevierd in Dinxperlo: het 25-jarig jubileum van de Stichting Vrienden van Dr. Jenny en de 51ste verjaardag van de ouderenzorgorganisatie. Tijdens een gezellig samenzijn verraste de Vrienden de aanwezigen met een bijzonder cadeau voor de bewoners: de CRDL. Een instrument dat aanraking vertaalt in geluid waardoor een nieuwe manier van communiceren mogelijk wordt met mensen met dementie.

Dinxperlo - Bewoners, vrijwilligers, bezoekers van de dagzorg, familie en medewerkers zaten aan de koffie met een slagroomgebakje om de verjaardag van Careaz Dr. Jenny te vieren. Tijdens deze samenkomst was er ook aandacht voor het jubileum van de Vrienden van Dr. Jenny. De Stichting werd in het zonnetje gezet voor hun jarenlange belangeloze inzet voor de ouderen die zorg krijgen van Careaz. Met de opbrengst van door hen georganiseerde boeken-, grens-, zomer- en kerstmarkten zijn al vele mooie schenkingen gedaan, zoals een duofiets.

Die middag verraste een afvaardiging van de Vrienden de aanwezigen door opnieuw een prachtig cadeau te overhandigen: de CRDL. Het is een houten object waarbij door aanraking verschillende geluiden kunnen worden gehoord, zoals de zee, vogels, een fietsbel, paardenhoeven, gitaar of een fluitketel. Ook kunnen er persoonlijke geluiden worden toegevoegd om nog beter aan te sluiten bij mensen die moeilijk of geen gesprek meer kunnen voeren. Het apparaat is zowel 1-op-1 als in een groep te gebruiken.

Contact door aanraking en geluid
Tijdens de feestochtend werd de CRDL uiteraard meteen uitgeprobeerd. Er werd ontdekt dat wanneer je elkaar én de CRDL aanraakt de leuke en verassende geluiden klinken. De CRDL biedt zorgmedewerkers, vrijwilligers en ook familieleden een nieuwe manier van contact maken met mensen met dementie en dat is zo waardevol! Dus namens iedereen van Careaz Dr. Jenny: “Gefeliciteerd met jullie jubileum, Vrienden en heel erg bedankt voor dit bijzondere verjaardagcadeau!”

Zorgorganisatie Careaz
Careaz is een zorgorganisatie in het oosten van de Achterhoek. Afhankelijk van de wensen van de klant wordt optimale zorg- en dienstverlening op maat geboden, thuis of dichtbij huis. Vanuit Careaz Thuiszorg staan kleinschalige teams met deskundige verzorgenden en verpleegkundigen dag en nacht klaar met persoonlijke verzorging en verpleging. De woonzorgcentra Careaz Antoniushove in Lichtenvoorde, Careaz Dr. Jenny in Dinxperlo en Careaz J.W. Andriessen in Borculo bieden verschillende vormen van wonen zoals zelfstandig wonen in een eigen appartement met zorg en ondersteuning daar waar nodig, maar ook een verpleegunit met behandeling. Verder zijn er verblijfplaatsen voor mensen die tijdelijk zorg nodig hebben. Ook wordt dagzorg aangeboden en diverse diensten zoals personenalarmering en maaltijdservice. Meer informatie is te vinden op www.careaz.nl

Meer berichten