De Hofnar-Bovo heren 1. (foto: Bas van der Bend)
De Hofnar-Bovo heren 1. (foto: Bas van der Bend) (Foto: Bas van der Bend)

'De Hofnar' helpt Bovo naar de overwinning

Zaterdag 3 november stonden de heren van De Hofnar Bovo heren 1 tegenover voormalig eredivisionist Rivo heren 1 uit Rijssen.

Aalten - Rivo plaatste vrijdag een bericht op Facebook dat de link legde tussen ‘De Hofnar’ en een trauma aan ‘De Plaaggeest’ uit Bassie & Adriaan. De harde kern van Bovo reageerde zaterdags kordaat en ludiek door de start van de wedstrijd op te luisteren met een echte enge Hofnar mascotte. Er word gesproken over de eerste ‘sfeer-actie’ in het Nederlandse amateurvolleybal. Gaan we ‘De Hofnar’ nog vaker zien dit seizoen?

Aangewakkerd trauma

Het team uit Rijssen was ondanks het aangewakkerde trauma niet onder de indruk en begon de wedstrijd sterk. Bovo verliest de eerste set met 25-17. Over de rest van de wedstrijd gezien bepaalde Bovo het spel. Hoewel de heren uit Aalten moeite hadden om het tempo en de variatie op oorlogssterkte te krijgen, was het genoeg om de resterende punten in de roze thuishaven te houden: 25-14, 25-17 en 25-23. Al met al een verdiende 3-1 winst voor Bovo, dat zich samen met de rest van het linker rijtje langzaam lijkt los te maken van de onderste regionen. Als debutant in de tweede divisie is dit niet mis.

Meer berichten