Marcel Kapteijn van Ten Sharp.
Marcel Kapteijn van Ten Sharp. (Foto: Rik Braune)

Ten Sharp live te gast op AAP festival voor Serious Request

Zoals ieder jaar nodigt de vereniging Aaltens Artistiek Popbelang (AAP) een gerenommeerde en gearriveerde gastmuzikant voor het AAP festival ten bate van Serious Request. Zaterdag 15 december in oerkroeg Schiller kunnen bezoekers meebrullen met onder andere de wereldhit You van de formatie Ten Sharp. Niemand minder dan zanger Marcel Kapteijn van de band Ten Sharp is ingelijfd voor deze editie.

Aalten - De band werd in 1984 opgericht en scoorde het jaar erop bescheiden hits met de nummers When the Snow Falls (door sommigen vergeleken met de Britse band Talk Talk) en Japanese Lovesong. In 1991 kende Ten Sharp internationaal succes met de hit You. Deze hit werd in Nederland nummer drie. De single You ging 20 miljoen keer over de toonbank en werd een heuse kaskraker. Daarna hebben ze nog een hitje gehad met Rich Man. In 1992 werd de band onderscheiden met de Conamus Exportprijs.

Solo
Hoewel zanger Marcel Kapteijn samen met zijn Ten Sharp maatje Niels Hermes nog bij tijd en wijle op verzoek de grens overtrekt om ergens You te vertolken is de zanger nu vooral solo bezig. Hij ontmoette schrijver/producer Peter de Wijn met wie hij tot op heden meerdere albums maakte. De albums It All Begins With A Smile en The Man I Am, alsmede de singles Got A Feeling en Hands Of Time haalden bescheiden hitnoteringen maar laten vooral de gevarieerde capaciteiten van de zanger horen.

Verleden jaar bracht hij het bijzondere A Capella River Songs uit deze winter gevolgd door de zeer diverse Christmas 8 track Ding Dong Days. Deze avond zal Ten Sharp met de Allstarband behalve eigen songs, inclusief de wereldhit, ook enkele covers spelen zoals Mr Blue Sky van ELO en Loosing My Religion van R.E.M.
Behalve Ten Sharp juweeltjes geven tijdens dit festival ook de AAP Allstar band en de bands Dawnbreakers en Miller & the Tonemachine acte de presence. Meer live namen volgen.

Voorverkoop
De voorverkoop voor dit festival is online reeds gestart via Eventgoose (een link is te vinden op website Oerkroeg Schiller, Facebook oerkroeg Schiller evenementen en de Facebookpagina AAP festival 2018). Papieren tickets zijn vanaf 1 november te koop bij Café Schiller, De Kaplaars en boekhandel Messink & Prinsen. Tickets kosten € 8,50 in de vvk en een tientje aan de avondkassa.
De deuren gaan zaterdag 15 december om 19.30 uur open enom 20.00 uur begint de eerste band te spelen. Uiteraard gaat de opbrengst naar het goede doel.

Meer berichten