AD'69 herpakt zichzelf in tweede helft en pakt de volle 3 punten

Aalten - De teams hadden in september nog in de Achterhoek tegen elkaar gespeeld en toen wist AD'69 op karakter met 3-4 te winnen. Aan deze wedstrijd begonnen beide teams, die overigens in de stand gelijk staan, met een gretige start op het nieuwe sportpark Zuid.

Met in de 11e minuut een schotje voorlangs het doel van AD'69 zorgde MEC voor het eerste scoringskansje tot dusver en AD'69 had de pech om even later in de 22e minuut Michiel Ebbers met een blessure te moeten wisselen en met een noodzakelijke wissel van Lars Rave (blessure) in de 36e minuut werd trainer Mark Schepers genoodzaakt om Thomas Oostrik en Emre Topal in te brengen. Het spel van AD'69 was niet wat je van een thuisspelend team mocht verwachten, te slap in duels en tweede en derde ballen werden niet opgeëist waardoor MEC niet de onderliggende partij werd. De eerste 45 minuten leken te eindigen in een 0-0 ruststand ware het niet dat MEC in de 45e minuut met een geslepen voorzet vanuit rechts in het 5 metergebied een inkomende  Peter de Roos vrij simpel de 0-1 wist te scoren.  Zaak voor Mark Schepers om zijn mannen in de kleedkamer op scherp te zetten want nogmaals verliezen zou AD'69 wel heel vroeg in het seizoen op een nodeloze achterstand zetten wil het nog aanspraak maken op enig al dan niet uitgesproken ambitie.

In de 58e minuut wist Zila Ertunc een dusdanige beweging te maken zodat hij in de 16 voor een tegenstander kwam te staan en die vervolgens niet anders kon dan tegen Ertunc te lopen en zodanig een penalty te veroorzaken. Dylan Bauhuis mocht de score voor AD openen door maximaal te profiteren van deze uitgelezen kans. Met 1-1 stond de stand weer gelijk en voordat MEC het wist ging er weer een bal richting het MEC-doel. Jeroen Scholten wist de bal keihard te raken en deze ging rakelings over. Toch zou de 2-1 niet lang op zich laten wachten en weer was het Dylan Bauhuis die nu met een fantastische pegel doelman Mike de Roos de bal liet nakijken totdat deze slechts door het net tot stilstand kwam. AD'69 kwam eindelijk in de gunstige cijfers en wist deze uit te bouwen naar een 3-1 door een kopbal van Nick Ebbers in de 75e minuut na een vrije trap van Jeroen Scholten waarbij het leek dat de MEC-keeper de weg werd verspert door een eigen speler. Met een vrije trap in de 80e  minuut door Dylan Bauhuis vanaf de zijlijn richting doel leek de bal kansloos echter keeper de Roos zat nu helemaal mis en zonder dat de bal tijdens zijn vlucht werd aangeraakt belandde deze wederom in het MEC-doel.  Met een 4-1 leek AD'69 deze wedstrijd makkelijk uit te spelen ware het niet dat MEC in de laatste minuut de 4-2 wist te scoren. Een klein smetje op een geslaagde tweede helft. AD'69 wint weer eens en dat werd tijd. Volgende week speelt AD'69 uit tegen SVGG om 14:00 uur.

Meer berichten