Exposanten tijdens de expositie in de Koppelkerk, Bredevoort.
Exposanten tijdens de expositie in de Koppelkerk, Bredevoort. (Foto: Leo van der Linde)

Veldhuizen opent expositie Optische Effecten in Koppelkerk

Zondagmiddag opende wethouder Martin Veldhuizen in de Koppelkerk Bredevoort de expositie 'Optische Effecten'. De vijf exposerende kunstenaars proberen middels deze expositie verwarring te stichten bij de kijker: wat je denkt te zien, is bij nader beschouwing niet wat je ziet.

(door Leo van der Linde)

Bredevoort - De kunstenaars lieten zich inspireren door de grootmeesters van de optische en surrealistische kunst van M.C. Escher, Magritte en Dali. In deze expositie zien we werken van Jos de Mey, Hanneke Rijks, Ria Hoftijzer, Henk van der Vorst en Nel Egbers. Ruim honderd werken van deze kunstenaars zijn van 26 oktober tot 23 december 2018, telkens op de vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 - 17.00 uur te bekijken in de Koppelkerk, Bredevoort. De entreeprijs is 5,- incl. een kop koffie of thee.

Wethouder Martin Veldhuizen had in zijn toespraak lovende woorden voor de vele intiatieven welke de Koppelkerk inmiddels heeft ontplooid. Martin uitte zijn bewondering voor de geëxposeerde kuntwerken. Hij heeft altijd veel interesse getoond voor het werk van M.C. Escher. Kunstenaar Jos de Mey is overleden in 2007. Jan Broeders is verzamelaar van het werk van Jos de Mey. Hij geeft demonstraties van optische voorwerpen en spelletjes op zondag 18 november en zondag 16 december om 14.00 en 15.00 uur. Deze demonstraties zijn ook geschikt voor kinderen.

Ook vindt er een workshop plaats door Henk van der Vorst. Hij leert je de basisprincipes van het papiervouwen met geometrische patronen op zondag 4 november om 14.00 en 15.00 uur. Deze workshop is ook geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Deelname aan deze workshop bedraagt € 8,- incl. entree.

Meer berichten